Orada a la planxa: recepta fàcil i saludable
Descobrix com es prepara una orada a la planxa deliciosa amb esta recepta fàcil i saludable. Un plat lleuger i ple de sabor, ideal per a disfrutar.

hui mengem
Compartix

L’orada és un dels peixos més apreciats de la nostra gastronomia. Rica en àcids grassos omega-3, vitamines del grup B i minerals com el fòsfor, el magnesi o el potassi, suposa un aliment excel·lent per a cuidar el cor. Per si no n’hi haguera prou, és un peix fàcil de treballar, i encara més senzill de menjar. La seua carn blanca, suau i amb un sabor delicat, fa que siga una opció ideal tant per als qui els encanta el peix com per als qui consideren d’introduir-ne en la dieta. I si parlem de preparacions ràpides i saludables per a consumir orada, no hi ha res com l’orada a la planxa.
La recepta d’orada a la planxa és una de les formes més ràpides de disfrutar d’este peix blanc que es pot adquirir durant tot l’any a un preu bastant assequible. No hi ha excuses per a no tastar-lo, així que vegem tot seguit com es prepara en casa.
Com es fa l’orada a la planxa pas a pas
Què necessitem per a fer orada a la planxa? Fàcil: orada, oli d’oliva verge extra i sal. La recepta comença en el mateix moment que comprem el peix, i és que li podem demanar al pescater que ens la prepare per a cuinar-la. Així, quan arribem a casa, tindrem dos bons lloms d’orada nets i sense espines llestos per a fer-los en la paella.
Però no ens desviem del tema: com es fa l’orada a la planxa? És molt senzill: només cal passar l’orada per la planxa, primer sempre per la part de la pell, i tapar-la. Quan estiga quasi feta per damunt, la girem i la cuinem uns segons a foc fort per la part de la carn. Hem de tindre en compte que és molt important no sobrecuinar el peix per a disfrutar de tot el sabor, la textura i el valor nutricional que té. Ja ho veus, l’orada només necessita uns pocs minuts per a estar a punt.

Espècies per a l’orada a la planxa
Encara que este peix ja està bo amb un poc de sal i no necessita molt més, també li podem donar un altre toc. Entre les espècies que podem usar per a l’orada a la planxa destaquen els alls amb pebre de Caiena, una manera de cuinar-la que s’anomena “a la bilbaïna”. Per a fer-ho, només hem de daurar els alls amb els pebres a foc lent i afegir-los per damunt de l’orada. Quedarà exquisit! També podem preparar una marinada amb all, julivert, llima i oli d’oliva.
Guarnició per a acompanyar l’orada a la planxa
La guarnició per a l’orada a la planxa abasta moltes possibilitats. És un plat que funciona molt bé amb una ensalada, o amb alguna bona salsa com la que hem vist més amunt. Si volem un menú més contundent, només hi hem d’afegir un poc d’arròs blanc o preparar un poc de pasta. Hi ha altres aliats clàssics per a este tipus de peix que no passen mai de moda, com ara les creïlles fregides, les creïlles al forn o el puré de creïlles.
L’orada a la planxa és ideal per als qui busquen un menjar lleuger, fàcil de preparar i molt saludable. Perfecta per al dia a dia, també encaixa de categoria per a un sopar especial o com a plat principal en un dinar amb convidats. Et decidixes a tastar-la?