Com es fa slime casolà

Si tens fills menuts, el nom d’un dels entreteniments de moda no et sonarà a xinés. L’slime és una massa viscosa que s’estira, s’encollix i s’apega, i això els encanta. Molt semblant al blandiblú, la diferència principal és que l’slime, també anomenat moc de goril·la, es pot fer a casa. T’expliquem com!

cures infantils

Compartix


Cada generació té els seus jocs. Les boletes, els cromos, el io-io, la trompa o la corda van ser alguns dels més populars fa unes quantes dècades. Hui, l’entreteniment que causa furor entre els més menuts es diu slime (‘bava’ en anglés), que és una massa molt semblant al blandiblú, però amb la particularitat que es pot fer a casa, per això s’ha convertit en una de les manualitats més populars d’esta temporada.

L’slime, també conegut com moc de goril·la, es pot comprar ja fet, encara que la diversió entre els xiquets és sobretot preparar-lo de manera casolana. Tant és així que, l’any passat, el tutorial més buscat a Google va ser com es feia l’slime. Només el 2017 va acaparar 87 milions de cerques, mentre que a Instagram supera els cinc milions d’entrades. Experts en psicopedagogia han ressaltat els beneficis que aporta l’slime en el marc de l’educació infantil. Segons ells, ajuda a potenciar l’aprenentatge sensorial mitjançant el reconeixement de diferents textures, mides, colors, així com a nivell motor, i afavorix la tonicitat muscular o la motricitat.

 L’any passat, el tutorial més buscat a Google va ser com es feia l’slime.


Fer slime a casa és molt fàcil. A Internet podem trobar centenars de receptes per a fabricar esta massa, però hem de tindre en compte que en alguns d’estos tutorials s’utilitzen productes que, a llarg termini i si estan en contacte continu amb la pell, poden provocar algun tipus d’irritació. És el cas del bòrax, o borat de sodi, un compost que s’utilitza en detergents per a fabricar slime i que pot arribar a produir bambolles i fins i tot cremades a les mans. Hi ha moltes altres receptes per a preparar slime sense bòrax. Te n’expliquem una.


Ingredients:

• Cola blanca

• Detergent líquid

• Colorant alimentari

•  Aigua


Elaboració:

1. Col·loqueu en un recipient de plàstic dos cullerades de cola blanca sintètica, agregueu-hi tres gotes de colorant alimentari del color que vulgueu i remeneu-ho bé fins que estiga tot ben mesclat i que es quede una massa uniforme. Si voleu que el color parega més intens, és el moment d’afegir-hi unes gotes més de colorant. També hi podeu posar purpurina, brillantina o lluentons.

2. En un altre recipient, agregueu dos cullerades de detergent líquid i una cullerada d’aigua i remeneu-ho fins que es mesclen els dos components.

3. Finalment, uniu les dos mescles i remeneu-les sense parar fins que es forme una massa, que haureu de pastar amb les mans fins que vaja agafant consistència.