Com es neteja la llavadora?

Descobrix diferents consells per a netejar la llavadora i deixar-la com si estiguera acabada d’estrenar. Informa’t de quins productes usar perquè estiga impecable!

a examen

18 octubre 2018

Compartix

Com es neteja la llavadora

Alguna volta t’has plantejat quina és la forma més correcta de netejar la llavadora? Cuidar l’interior de la llavadora i mantindre-ho net i desinfectat assegura que la roba neta isca en perfecte estat, a més d’evitar olors desagradables i un deteriorament precipitat de l’electrodomèstic.

Per començar, hem de plantejar-nos quina part de la llavadora volem netejar, ja que les parts que “s’embruten” de la llavadora són diverses: el tambor, el filtre, la goma i els compartiments del sabó i suavitzant. Analitzem com es neteja cada part:

  • El tambor és l’espai on s’introduïx la roba; si no s’asseca correctament, es poden generar olors desagradables en este espai. Perquè no passe i a més no afloren els bacteris, es recomana utilitzar vinagre blanc. Introduïx mitja tassa de vinagre en el compartiment del detergent i selecciona un cicle de llavada a una temperatura de 30° o superior.
  • El filtre tendix a acumular restes de detergent, xicotets elements com ara paper desfet, pelussa i altres elements. Perquè no s’embosse el desguàs de la llavadora per un filtre saturat, hem de buidar-lo per complet. El filtre es troba dins del tambor de la llavadora. Una vegada detectat, amolla el tap, trau-lo i neteja’l amb un drap humit fins que no hi queden restes de brutícia. Recorda desconnectar la llavadora de l’electricitat.
  • Segurament, la part més delicada de la neteja de la llavadora és la goma del voltant de la porta. En este espai és on s’acumula més brutícia. Per a netejar-la, trau lleugerament la goma cap a fora i passa-hi un drap amb detergent o lleixiu. Asseca-la a continuació.
  • Els compartiments de sabó i suavitzant s’higienitzen traient-los i submergir-los en vinagre blanc durant 5 minuts. Després cal rentar-los i assecar-los per complet. Si no es poden extraure, fes esta operació fregant amb un fregall i després assecant-los amb un drap net.

Productes per a netejar la llavadora?

Els productes més recomanables per a netejar la llavadora són:

  1. Vinagre blanc
  2. Lleixiu
  3. Productes específics
  4. Tovalletes de neteja per a llavadores