Com fer llesques amb ou

No hi ha res d’innovador en les llesques amb ou. És una recepta tradicional per a aprofitar el pa dur afegint-hi dos o tres ingredients bàsics. Però és precisament en eixa senzillesa de productes i d’elaboració on està el quid de la qüestió: com s’aconseguix el punt sucós just? Quin tipus de pa i quin tall és el més indicat? I en definitiva, com es fa perquè amb un mos viatgem de nou a la infància?

saber comprar

Compartix


Llesques amb ou, recepta tradicional

La recepta tradicional de les llesques amb ou ve de la rebosteria típica de convent i es basa en pa, llet i sucre, però hi ha diferents tradicions depenent de la zona del país i tants tipus de llesques amb ou com cuiners. Sucades en almívar, seques i arrebossades amb sucre i canella, “pintades” amb mel, amb nata, amb cacau, amb orxata, servides amb gelat… Hi ha qui les preferix prendre per postres i qui només les pren per a desdejunar.

 

Preparació de llesques en 5 passos

1. Talla el pa en llesques grosses i reserva-les.    

2. Calfa el líquid (tradicionalment s’utilitza llet o vi, però també podem provar-ho amb altres com l’orxata o la nata) i infusiona’l al gust amb un canonet de canella, corfa de llima o de taronja, cacau en pols, espècies o un licor (brandi, anís, bourbon…)

3. Mulla bé cada llesca de pa per les dos cares i deixa-la reposar una estona. Vigila de no banyar-les massa, perquè es poden trencar.

4. Passa-les per l’ou batut i frig-les fins que estiguen daurades.

5. Presenta-les arrebossades amb sucre i canella o ben banyades en almívar.


Els trucs de la iaia

  • Utilitza pa del dia anterior o específic per a llesques amb ou. Ha de ser compacte perquè la molla retinga bé la llet.
  •  Mulla-la bé per les dos cares. Deixar-les reposar mínim 5 o 10 minuts abans de fregir-les.
  •  Si vols fregir-ne diverses tandes, recorda’t de colar l’oli cada cert temps perquè es mantinguen daurades.
  •  Conserva-les a temperatura ambient. I no les guardes mai en la nevera, es ressecaran. L’ideal és menjar-les acabades de fer!