Aprén a organitzar-te amb l’arribada del curs nou. Prepara’t l’agenda i pren nota d’estos consells per a començar de la millor manera. Comencem?

tema del mes

Compartix

Eres dels qui “no poden amb l’ànima” per a tot? T’atabales quan tens moltes tasques per a fer? És comú pensar que, entre els xiquets, les faenes de casa, el treball, etc., no tenim temps per a res. Però això és així o és falta d’organització?


Intentar fer tot el que tenim entre mans durant el dia no és fàcil, ja que qualsevol tasca requerix un temps i un esforç. Però, si saps bé com organitzar-te el dia a dia, voràs com tot se simplifica i començaràs a ser més eficient.


Per què és important l’organització?

Aprendre a distingir quines tasques són més importants o tenen una data d’entrega més curta és necessari per a ordenar el nostre dia a dia i aprendre a prioritzar. I, el millor de tot, si interioritzem esta rutina de complir terminis i propòsits, aconseguirem també influir positivament en el nostre benestar físic i psicològic.


Per a aconseguir-ho, et portem deu consells que t’ajudaran a optimitzar al màxim totes les teues tasques diàries, tant en casa com en el treball. Pren nota.


10 consells per a organitzar-nos millor

1. L’agenda, la teua millor aliada: dur una agenda de companya de viatge ens pot vindre molt bé per a anotar-hi cites o recordatoris estiguem on estiguem. És un recurs genial per a tindre-ho tot controlat d’una ullada. Per als més digitals, també ens pot servir el calendari del telèfon mòbil, que compta amb diferents avisos segons el tipus de tasca. Es recomana mirar-la, almenys, tres vegades al dia.

2. Crea alertes: més enllà de l’agenda, moltes vegades ens va bé tindre alertes que ens avisen d’algunes coses i així no haver d’estar pendents constantment. És ideal utilitzar els recordatoris dels telèfons mòbils; així no se’ns passarà res.

3. Repassa hui el que faràs demà: reserva’t 10 minuts a última hora del dia per a anotar en l’agenda què vols fer l’endemà, i anota-ho sempre per ordre d’importància. D’esta manera, el nostre cervell interpreta que tot està clar i organitzat i ens relaxem. Ens dona tranquil·litat.

4. Tin les coses imprescindibles sempre a la vista: si, quan ixes de casa, sempre tornes perquè t’has deixat la cartera, no trobes les claus del cotxe o per qualsevol altra cosa, pots aprofitar el moble del rebedor per a tindre un espai per a estos tipus d’objectes. Així, sabràs que sempre estan allà i no perdràs temps buscant-los.

5. Queda’t només amb les coses necessàries: pensa en tots els objectes que tens. De veres són necessaris? Moltes vegades guardem objectes que després realment mai utilitzem. Al final, acumulem i acumulem i, encara que no ens n’adonem, el nostre estat d’ànim es veu afectat per la sensació d’aclaparament que ens provoca. Marca’t el propòsit d’ordenar, prioritzar i eliminar tot allò que no necessites com una tasca per a aconseguir estar millor.

6. La regla d’un toc: segons proposa Hideko Yamasita en el seu llibre Dan-sha-ri. Ordena la teva vida, l’acte de guardar i traure ha d’exigir, com a màxim, dos moviments. Per exemple: obrir la porta i agafar la samarreta. Segons l’autor, la peresa apareix quan es fan més de dos moviments per a guardar o traure coses. 

7. La roba, en vertical: tal com recomana Marie Kondo en el seu llibre La màgia de l’ordre, per a tindre els armaris organitzats és ideal, primer, desfer-se de tot el que no utilitzem, i després, plegar tota la roba que puguem de manera vertical, i deixar només camises i jaquetes penjades. D’esta manera, tot estarà a la vista i serà més fàcil de localitzar.

8. La llista de la compra, sempre a mà: el millor a l’hora d’anar a comprar és dur la llista de la compra. Perquè no se t’oblide res, pots tindre en la nevera una pissarra per a anotar-hi el que falta en el moment que s’acaba, així pots evitar les distraccions. També pots fer el mateix amb les aplicacions en línia. Els supermercats solen donar-te esta opció.

9. Planificació DIY: si t’agraden les manualitats, pots crear una planificació de tasques amb una pissarra magnètica. Dibuixa-hi 4 columnes: en la primera posarem allò destinat a reserva; és a dir, coses que estan per fer. En la segona, s’indicaran les tasques més prioritàries, ja siguen laborals o personals. En la tercera columna s’incorporaran las notes que incloguen l’acció que fem. I, finalment, en l’última, s’agruparan totes les activitats que s’hagen fet.

10. Aplicacions d’organització: en el mercat digital hi ha una varietat d’aplicacions, la funció principal de les quals és ajudar-te en l’organització. Google Keep o Todoist són les més conegudes, tot i que n’hi ha moltes més. Permeten crear tasques, llistes, idees pendents i recordatoris amb notes, imatges o àudios; compartir-les i revisar-les en qualsevol dispositiu.