Cura dels cabells curly

Descobrix com pots tindre els rissos perfectes. T’expliquem els millors consells, les rutines i els productes per als cabells curly. No t’ho perdes!

SALUT I BELLESA

Compartix


Que no! Que els rissos no són cosa dels huitanta ni dels noranta. Després de dècades d’haver-los bandejat i d’abusar de brushings, allisats extrems i diversos rissadors, si tens els cabells rissats, recupera el ris natural perquè és una tendència màxima. Com podem cuidar els cabells rissats?

Però... com hem de cuidar els rissos? Per la seua naturalesa, els cabells rissats solen ser més gruixuts i solen estar més secs, cosa que provoca que es deshidraten fàcilment i que es forme l’encrespament temut o frizz

Per això, el primer pas que hem de fer és triar un xampú, un condicionador i una màscara específics per a cabell rissat que ens garantisquen la hidratació i la nutrició tan necessàries per a esta classe de cabells. 

Amb els cabells nets, la millor opció per a eixugar-los és arreplegar-los en una tovalla de microfibra i anar llevant-los l’aigua a colpets, sense estirar-los ni fregar-los massa per a evitar el frizz. És ideal que s’eixuguen a l’aire, però si necessites fer-ho amb l’assecador, que siga a temperatura baixa i sempre amb difusor. 

Un dels dubtes més freqüents és el pas següent: com es pentinen els rissos? Amb els cabells banyats, després d’haver-los llavat, ens aplicarem un producte específic per a desenredrar-los i hidratar-los. És ideal pentinar-los amb les mans passant els dits entre els rissos o amb una pinta de pues amples. 

Per al dia a dia, no pentinarem mai els rissos. Als matins, humitejarem el cabell amb un polvoritzador amb aigua. Així, activarem els productes d’acabat que hàgem utilitzat el dia anterior i només haurem de fer un massatge als cabells amb les mans. Si notem que ens falta hidratació en alguna zona, aplicarem un poc de producte només on ho necessitem.


Consells per al cabell rissat

  • Evita tocar-te molt els cabells amb les mans. 
  • Usa l’assecador com menys millor i, en qualsevol cas, sempre amb el difusor a temperatura baixa. 
  • Evita usar productes capil·lars amb silicona, sulfats i alcohol.
  • Espaia llavar-te els cabells tant com pugues perquè no perden els olis essencials naturals.
  • Fes servir coixins de seda en comptes de cotó per a evitar l’encrespament. 

El tall de cabells

Encara que semble una ximpleria, el tall d’uns cabells rissats ho és tot perquè els rissos lluïsquen bonics i els puguem manipular bé. Assegura’t que l’estilista coneix bé la tècnica de tallar els cabells rissats. 

Podem optar per tallar-los curts, mitja cabellera o deixar-los llargs, però sempre amb un diagnòstic sobre el tall amb els cabells eixuts, és a dir, abans de llavar-los, ja que els cabells rissats patixen un gran canvi pel que fa al volum durant la transició de banyat a eixut.