Els Cinc de

David Casinos

ELS CINC DE

29 agost 2019

Compartix

Per la realització d’este reportatge, David Casinos i Consum entreguen 500 € en aliments a l'associació Bokatas.

David Casinos, esportista professional valencià, ha dedicat la seua vida a l’atletisme; concretament, al llançament de pes, disc i martell. En 2013, va rebre el Premi Nacional de l’Esport, en la categoria Olímpia, per part dels Reis d’Espanya, en reconeixement a les seues quatre medalles d’or consecutives durant els Jocs Paralímpics de Sidney, Atenes, Pequín i Londres. A més d’estos èxits, David dedica el temps a escriure, des d’on transmet un missatge de positivisme i optimisme cap a la vida.


Açi van el seus "cinc de":

ALVOCATS

Una fruita que gaste tot l’any, plena de greixos insaturats, font de vitamines E i de minerals… És com ara el “germà” de l’oli d’oliva. L’alvocat ens carrega d’energia les cèl·lules després del desgast de cada entrenament, sobretot en cada dinar o sopar. És fantàstic!


SALMÓ

Com a bon esportista, sempre busque la millor font proteica per a rendir al
màxim. El famós omega-3 del salmó és molt important per a la salut cardiovascular. 


QUINOA

Una font proteica vegetal de deu. Hem de menjar el que ix de la terra i ací en tenim un exemple per a no abusar dels animals. Solc menjar quinoa per a donar sabor a molts plats, com ara les ensalades.

IOGUR

En el meu cas, els desdejunis els marca el iogur, carregat amb fruita seca. El  pots mesclar amb quasi tot, és suau i digestiu, i sempre intente que siguen sense sucre. El iogur és font de calci per a tindre uns ossos de ferro.


LLENTILLES

Per a mi, els llegums són imprescindibles com a font d’hidrats de carboni. Sense ells, no rendixes. Tanta l’estiu com a l’hivern, tenen espai en la meua dieta. A més, contenen ferro, fibra i potassi. Puc menjar-ne en molts menjars i no me’n canse mai.