Els Cinc de

JAVIER FESSER

ELS CINC DE

Compartix


Per la realització d'aquest reportatge, Javier Fesser i Consum lliuren 500€  al Banco d'Aliments d'Albacete.



Javier Fesser és director i guionista de cine espanyol, especialment conegut per dirigir produccions com El milagro de P. Tinto, dos adaptacions de Mortadel·lo i Filemó, Camino o Campeones, entre d’altres. Gràcies a les seues pel·lícules, l’Acadèmia de Cine li ha atorgat set premis Goya, tres dels quals a la millor pel·lícula. D’altra banda, el seu curtmetratge Binta y la gran idea va ser nominat al millor curtmetratge en els premis Oscar de 2007. És cofundador de la productora Películas Pendelton, també ha treballat en el mercat publicitari i està compromés fermament amb diverses causes socials. 

Açí van els seus "cinc de":


  

PORROS

No sé per què, però totes les meues compres comencen sempre pels porros. Els utilitze quasi sempre en lloc de ceba, m’agraden molt al forn amb un raig d’oli i són el complement indispensable en la sopa de miso que solc desdejunar molt sovint. També m’agrada utilitzar-los per a acompanyar un pollastre o un peix al forn i, tallats en rodanxes fines, són l’element base de la meua pizza preferida: porro i pera.

  

BRÒCOLI

M’he aficionat de tal manera a esta verdura que en moltes ocasions he comprat bròcoli i, quan he anat a ficar-lo en la nevera, he vist que ja en tenia per a alimentar un regiment. M’agrada molt cuinar els brots per una banda i la tija per l’altra. Els primers, bullits i ofegats amb oli, pinyons i anous; i la tija, fregida i tallada molt fina perquè quede cruixent. La combinació és la bomba!

  

TARONGES I LLIMES

 En totes les compres acabe en el carro amb un sac de taronges de per fer suc i un altre de llimes. De matí, m’agrada posar les taronges en la liquadora amb carlotes, api, gingebre i poma. Este suc et posa les piles per a tot el dia. I també m’encanta disfrutar d’una taronja galló a galló. La llima la utilitze per a quasi tot; de fet, em resulta difícil cuinar qualsevol peix sense llima. És imprescindible en un dels meus plats preferits: clòtxines al vapor. Últimament he descobert la sopa de pollastre amb llima.

  

GINGEBRE

M’agrada tant el sabor que té i em sembla tan original, que l’utilitze per a cuinar qualsevol cosa. No pot faltar-ne amb el pollastre, amb el peix al forn, en els sucs dels matins, en el te o inclús en el gintònic.

  

OLI D'OLIVA

No em servix qualsevol, soc més exquisit amb l’oli que un sommelier amb el vi. Utilitze oli d’oliva verge extra per a tot, inclús per a fregir, encara que pràcticament sempre el consumisc cru. Quan un oli és bo, em sobra el vinagre en les ensalades. M’agrada especialment la varietat picual i molt sovint utilitze l’oli amb tòfona blanca, que afig a la pasta o als ous caiguts.