MARÍA MÍNGUEZ
ELS CINC DE
Compartix
Per la realització d'aquest reportatge, María Mínguez i Consum lliuren 500€ a Càritas.
María Mínguez és llicenciada en Periodisme i Comunicació Audiovisual per la Universitat de València i va estudiar guió de cinema i televisió en la Nova York Film Academy, amb una prestigiosa beca Fullbright. Ha treballat en diferents programes i sèries de la televisió pública valenciana com Autoindefinits, Socarrats i La Forastera. El seu primer llargmetratge com a guionista és Viure dos vegades, una pel·lícula estrenada en 2019 i guanyadora de sis premis de l’Acadèmia Valenciana d’Audiovisual i nominada als Premis Forqué. Actualment és presidenta de l’associació EDAV, professora en el centre Barreira A + D i treballa com a professional independent desenvolupant sèries i pel·lícules amb productores nacionals i internacionals.
Ací van els seus “cinc de”:
ESPAGUETIS
El meu menjar preferit és la pasta, especialment els espaguetis. Últimament m’he passat als espaguetis integrals, que són més sans i estan igual de bons. La meua forma preferida de preparar-los és amb verdures, oli i pebre. Una altra de les meues formes preferides de cuinar-los és amb pesto.
PISTACHOS
És el meu snack preferit. M’agraden torrats, i em sembla una manera més sana de prendre un aperitiu divertit que amb altres productes ultraprocessats. En menge per a picar alguna cosa mentre veig una pel·li, però també en pose en l’ensalada; i fa poc vaig descobrir una recepta de cupcakes de pistatxo, que també faig de tant en tant.
GARBANZOS
Els utilitze molt. Tant per a fer humus casolà com per a una recepta de pastís de xocolate que he descobert fa poc i que substituïx la farina per cigrons. Està boníssim, té moltes proteïnes i és més saludable que altres postres.
CAFÉ
Soc addicta al café. No puc començar el matí sense prendre’n un, i a mitjan matí me’n faig un altre. M’agrada el café amb llet, claret i amb espuma, com el caputxino. Treballar a casa em permet tindre estos plaers i prendre el café amb calma.
PARMESANO
Vaig viure un any a Roma i des de llavors s’ha convertit en el meu formatge preferit. M’agrada posar-ne en ensalades, però també és el que més m’agrada per a ratllar i posar en la pasta.