Els Cinc de

Sheila Blanco

Foto: Charo Guerrero

ELS CINC DE

Compartix


Per la realització d’este reportatge, Sheila Blanco y Consum entreguen 500 € en aliments a Arrels Fundació.


Després de combinar diversos anys la seua professió com a periodista de ràdio i televisió amb la música, Sheila Blanco va decidir centrar-se de ple en el cant i la composició mentre continuava la seua formació artística. Al llarg dels seus primers passos com a cantant, ja va aconseguir el guardó a la millor banda novella de la Sala Juglar juntament amb el grup Toch, amb el qual gravaria posteriorment el seu primer disc, Sheila Down. Posteriorment, el seu gran amor pel jazz la porta a conjugar la seua labor com a docent, alhora que conforma la seua metodologia en tècnica vocal moderna i assessora professionals del cinema i teatre. Entre altres projectes, ha treballat guiada per artistes com Pastora Soler, Raphael i Alejandro Sanz i, actualment, prepara la gravació del disc del seu projecte poeticomusical Cantando a las poetas del 27.


Açí van els seus "cinc de":

 

  

PERNIL IBÈRIC

Com a salmantina podria menjar-ne cada dia. Soc entusiasta del pernil des que tinc memòria, i procure donar-me el capritx de menjar-ne sempre que puc, acompanyat amb un bon vi negre.

POMA

És la meua fruita favorita per diverses raons. N’hi ha de moltes classes amb diferents sabors i textures, sempre assenta bé, pot utilitzar-se tant per a postres com per a ensalades i la pots dur en la bossa per a degustar-la en qualsevol lloc. A més és saníssima. Diu un vell proverbi anglés: «One apple a day keeps the Doctor away». És a dir, que menjar una poma cada dia, el metge t’estalvia. 


  

GAMBES

De tots els aliments que ens ofereix la mar, em quede amb la gamba blanca. Cuites o a la planxa i amb un pessic de sal, si són bones, no necessiten res més. Puc menjar-ne com si foren pipes. 

 


Adore el pa en totes les variants: blanc, integral, de ségol, amb cereals, amb fruita seca, amb panses, de figa... Això sí, fet amb massa mare i recent; acabat de coure. M’encanta torrat, untat i per a acompanyar qualsevol plat calent.  

TOMACA

Quan veig una bona tomaca i l’olore, se’m fa la boca aigua. Soc capaç de menjar-me-la com si fora una poma, però reconec que trossejada i amb un raig d’oli d’oliva verge extra per damunt és insuperable.