Els Cinc de

Xavier Aldekoa

ELS CINC DE

Compartix


Per la realització d’este reportatge,  Xavier Aldekoa y Consum entreguen 500€ en aliments al Programa de atención a las personas sin hogar de la Comunidad de Sant Egidi.

Xavier Aldekoa és periodista i escriptor. La seua trajectòria ha estat sempre vinculada a Àfrica i a la seua gent, pels quals sent fascinació. En els últims anys ha cobert com a periodista nombrosos conflictes i temes socials a Somàlia, República Democràtica del Congo, Angola, Mali, República Centreafricana, Sudan i una trentena més de països africans. Des del 2009 és corresponsal de La Vanguardia al continent africà i fa reportatges de televisió per a diferents mitjans, a més de ser cofundador de la revista 5w. Ha publicat tres llibres: Oceà Àfrica, Fills del Nil i Indestructibles, en els quals arreplega diferents històries de les seues experiències com a reporter en diversos països africans.

Açi van el seus "cinc de":
FRUITA

De tota classe i en quantitats pantagruèliques. Cireres, pomes, bresquilles, maduixes, mangos, meló d’Alger… M’encanta la fruita i la visió d’una fruitera a vessar damunt la taula del menjador o de la cuina em provoca una alegria quasi mística. A més, com que m’agrada molt picar entre hores, la fruita s’ha convertit en un salvavides per a no haver d’anar rodant fins a l’aeroport quan he de viatjar de nou a Àfrica.
FORMATGE

Jo m’imagine el paradís com un lloc fet de formatge. De tota classe. A més, m’agrada molt la muntanya, així que el formatge em recorda aquells dies empatxat de paisatges, caminades i trossos de formatge amb pa. Una delícia.
IOGURT NATURAL SENSE SUCRE 

Un bon iogurt, si pot ser casolà i cremós, sempre tindrà un lloc en el meu carro de la compra. A vegades hi afig un poc de llima o inclús una quallada, però el iogurt natural és innegociable.
AIGUA AMB GAS

Cansat de les begudes ensucrades i poc amant de l’alcohol, em vaig aficionar a l’aigua amb gas a Etiòpia, on és habitual trobar-ne en qualsevol bar o restaurant. Des de llavors sempre m’acompanya. La relacione amb el final del dia, ben freda i si pot ser des d’una terrassa alta o amb vista a un jardí. Així, qualsevol.XOCOLATE NEGRE

Mínim amb el 85% de cacau i millor si arriba al 90%. Droga dura. Abans he dit que el paradís estava fet de formatge. Error: la mitat ha d’estar fet de xocolate negre o haurem de demanar la carta de reclamacions.