Propòsit d'Any Nou: fer feliços als altres
La voràgine del dia a dia fa que no siguem conscients, però qualsevol xicotet gest compte a l'hora de fer feliços als altres. A casa, amb els amics o amb desconeguts. Hi ha infinitat de coses que podem posar en pràctica perquè els que ens rodegen s'assenten millor.
saber comprar
Compartix
De segur que moltes accions de la nostra rutina les fem pels i per als altres quasi sense adonar-nos-en. Però no som conscients que els nostres gestos, la major part de vegades desinteressats, són els detalls que marquen la diferència en les relacions personals. A continuació et donem uns consells per a reflexionar i perquè, a partir d’ara, sigues més conscient que els teus actes servixen per a fer sentir millor les persones que t’envolten.
EN LA COMPRA
• Els preferits del supermercat: si eres el responsable principal de la compra setmanal, recorda’t d’aquell xocolate que tant agrada al teu marit, o de les galletes que encanten al xiquet. Un xicotet detall de segur que l’aprecien
• Productes de comerç just: de segur que has vist al supermercat productes com el café, per exemple. Tria’ls i col·laboraràs amb una bona causa.
A CASA
• No tires res! A totes les cases són conegudes les “croquetes de les sobres”. De la mateixa manera que aprofites el que no vos heu menjat de l’olla per a fer croquetes, pots guardar un altre tipus de plats i aprofitar-los per a menjar en un altre moment. És important evitar el malbaratament d’aliments.
• Aniversari sense gluten: si algun dels teus convidats té intolerància al gluten, pots adaptar els aperitius i, fins i tot, el pastís, perquè en puga menjar també. Només es tracta de buscar la recepta adequada.
QUAN ET REUNIXES AMB ELS TEUS
• Café i companyia: de vegades és més important regalar temps i atenció qui ens necessita, que l’objecte o el producte més valuós del món. Quan quedes amb algú, evita les interrupcions i compartix el teu temps al 100%.
•Posa’t en el seu lloc: moltes vegades no som capaços d’entendre algunes situacions. Però, t’has posat en el lloc de l’altre? Empatitzar ens ajuda a vore el que realment l’ha portat a actuar d’una manera o una altra.
• Restaurants contra la fam: per cada plat solidari que tries en estos establiments, ells destinaran entre 0,5€ i 2€ a la prevenció, el diagnòstic i el tractament contra la desnutrició.
ALTRES IDEES
• Dóna les gràcies, així de fàcil. De segur que agraïxes que et preparen el desdejuni, que et guarden l’últim tros de truita, que t’arrepleguen del treball… Però, dónes les gràcies a qui ho fa possible? Un senzill gest d’afecte o unes paraules d’agraïment sempre són ben rebudes.
• Somriu: al treball, a l’autobús, al carrer… perquè somriure és bo per a la salut i ens ajuda a empatitzar amb els altres.
• Dóna la roba que no utilitzes a una organització no lucrativa, de segur que hi ha algú que t’ho agraïx.
• Al transport públic, cedix el seient a les persones majors, a les embarassades o a les persones amb mobilitat reduïda.
Construint l'autoestima
Consells per a entrenar l'autoestima
Construint l'autoestima