Llonganissa de Pasqua, l’embotit de Setmana Santa

La llonganissa de Pasqua és típica de València i Setmana Santa, ja que, antigament, després del període de Pasqua ja es podia consumir carn. Descobrix-la!

a examen

Compartix

Longaniza de Pascua, el embutido de Semana Santa


La llonganissa típica de Pasqua

En temps de Pasqua és molt típic a la Comunitat Valenciana comprar i, per descomptat, menjar llonganissa de Pasqua. És un tipus de llonganissa curada elaborada amb magre i cansalada de porc, tot molt picat i mesclat amb espècies. 

Està embotida en un budell estret i sol fer uns 18-20 centímetres de llarg. A més, compta amb el segell de qualitat CV.

Les peces solen presentar-se després d’haver-se assecat durant uns 15 dies, amb la qual cosa estan més tendres que un altre tipus de llonganisses curades. Així i tot, la seua consistència és ferma i carnosa. Es presenta amb un color rosaci i el seu gust és bastant natural, on es distingixen clarament els tocs d’espècies.

Encara que és cert que esta llonganissa és típica de Setmana Santa, hui dia podem trobar-ne durant tot l’any, fins i tot es ven llonganissa al buit perquè aguante millor.

Com es menja la llonganissa de Pasqua?

Tradicionalment, la llonganissa de Pasqua era l’acompanyament de la “mona” a la Comunitat Valènciana, una massa de pa redona, de tipus bescuit però un poc més consistent i amb una dolçor mitjana, que se sol coure al forn amb un ou cuit al centre. Però hui dia molta gent la pren simplement per a “picar” o acompanyant una cervesa ben fresqueta.