MARÍA JESÚS ESPINOSA DE LOS MONTEROS

ELS CINC DE

Compartix


Per la realització d’este reportatge, María Jesús Espinosa de los Monteros y Consum entreguen 500€ a ACCEM Valencia.María Jesús Espinosa de los Monteros és una de les principals expertes en el món del pòdcast en castellà, on compta amb una trajectòria ben solvent i consolidada. Fa pocs mesos va ser nomenada directora general d’Àudio de PRISA Media. Anteriorment, exercia el càrrec de directora de Podium Podcast en el mateix grup. A més, té dos prestigiosos premis Ondas: un, en 2013, a la Innovació Radiofònica pel seu projecte El Extrarradio, i un altre, en 2016, a la Millor Plataforma Radiofònica per Podium Podcast. Els reptes del futur en el sector de la comunicació i l’àudio li semblen, senzillament, apassionants.

Ací van els seus "cinc de":


  

ARRÒS

Com a bona valenciana, m’encanta l’arròs i pràcticament qualsevol plat en què siga protagonista: l’arròs amb fesols i naps de la meua iaia, l’arròs amb llet i canella de ma mare o la paella de llenya que feia mon pare quan érem menuts. L’arròs forma part de la meua identitat i és un aliment que és capaç d’absorbir quasi qualsevol sabor. Això sí, m’agrada ben sencer. No hi ha res que m’agrade menys que l’arròs esclatat.

  

PERNIL SERRÀ

És un clàssic de la meua cuina per a desdejunar, dinar o sopar. Em sembla l’aliment dels déus i crec que a Espanya som uns afortunats perquè tenim este aliment a taula. Un bon pa, un poc d’oli d’oliva i unes quantes tallades de pernil són insuperables.

  

ALVOCAT

És un dels aliments que vaig incorporar a la dieta fa uns quants anys per a desdejunar o en ensalades. Té propietats fantàstiques per al cos com, per exemple, els greixos naturals, que ajuden en les malalties cardiovasculars. He menjat els millors alvocats en els meus viatges per l’Amèrica Llatina. Recorde especialment un taco amb llima i carn desfilada a Mérida (Yucatán, Mèxic) amb el qual encara salive.

  

GINGEBRE

És un altre dels aliments bàsics en la meua compra setmanal. A l’hivern, les infusions de gingebre i llima m’ajuden a entrar en calor. A l’estiu, em prepare uns liquats verds amb llima, cogombre, poma verda, espinacs i gingebre que em donen l’energia necessària per a aguantar tot el dia.

  

LLOMS DE CAVALLA

M’agrada moltíssim el peix blau en conserva. Les sardines, les clòtxines, la tonyina... Però els lloms de cavalla són els meus preferits perquè tenen una textura que es desfà i pel sabor de pura mar. L’omega-3 que conté la cavalla ajuda a combatre el colesterol i a reforçar els músculs. La meua forma preferida de menjar lloms de cavalla és en una torrada amb pimentó roig torrat i un poc d’allioli.