El meló: dolç, refrescant i molt complet  

El meló és una de les fruites més consumides durant l’estiu. Està compost principalment per aigua i és un dels aliments estrela per als dies de calor.

a examen

Compartix


El meló es conrea en països de clima càlid i té l’origen en una planta de la família de les cucurbitàcies, de la qual també provenen la carabassa, el cogombre i el meló d’Alger. Es tracta d’un fruit de forma arredonida o ovalada, amb la pell dura i un poc rugosa. La polpa dolça, sucosa i fundent, pot ser blanca, groga, cremosa, ataronjada, rosada o verdosa, i va acompanyada d’unes llavors o grans que s’eliminen fàcilment.

Varietats més valorades i con sumides

Hui dia n’hi ha moltes varietats, classificades segons la forma, el color de la polpa i la corfa, el període de maduració, etc. Podem trobar melons durant qualsevol època de l’any.

Consells de compra i conservació

A l’hora de comprar-lo, hem de triar aquells melons que estiguen durs i no tinguen marques. Per a conservar-lo, és millor deixar-lo en un lloc fresc i sec. Una vegada tallat, s’ha de consumir ràpidament perquè no perda tot el gust i les propietats. S’ha de guardar en la nevera.



Entre les varietats principals trobem:

Cantalup o “meló francés”

De forma redona, este meló és molt preuat pel gust i l’aroma que té. Té una corfa de color verd clar i presenta una marca de xarxa molt característica. Té la polpa de color ataronjat i una textura bastant dura.

Gàl·lia

Es tracta d’un meló redó, de corfa fina i polpa tova, amb un color entre verdós (per fora) i groguenc (per dins). Té un gust dolç i molt aromàtic.

Honey dew

Esta varietat té forma allargada i presenta una corfa llisa de color verd clar i una polpa sucosa lleugerament groguenca. És un fruit de maduració tardana.

Ogen o “meló de Canàries”

Este meló és dels primers de la temporada. És menut i arredonit, amb una corfa fina de color groc i polpa verd clar, de gust dolç i sucós. Pell de granota És un meló ovalat, amb una corfa de color verd fosc, una miqueta rugosa i una polpa blanca, dura i molt dolça.

Tendral

Esta varietat, coneguda com a meló d’hivern, es produïx principalment durant el mesos més freds de l'any (de novembre a gener). Té forma ovalada, amb una corfa gruixuda i rugosa, i una polpa blanca amb un contingut de sucre considerable.