3 claus per a triar un bon café

Guia fàcil per a triar el millor café segons les seues propietats

saber comprar

Compartix

El café forma part del desdejuni de moltes cases i, de fet, és un dels productes més consumits i el segon més comercialitzat al món, després del petroli. Però, tot i això, no sempre recorrem al que té més qualitat. Pren nota d’estos consells perquè el teu café siga l’enveja del veïnat.


Què hem de tindre en compte per a triar un bon café 

Varietat

En els lineals dels supermercats solem trobar cafés de dos varietats, arabica i robusta. Els experts cafeters preferixen la primera pels matisos en aroma i sabor, a més d’un gust exquisit i amb menys acidesa, al contrari que la varietat robusta, que té un sabor àcid i amarg.


Torrat

  • Natural: el torrat del gra es fa de manera natural i sense cap additiu. Se solen utilitzar grans de café arabica.

  • Torrefacte: durant el torrat, s’hi afig sucre i es mescla a altes temperatures, creant una capa caramel·litzada. Té un sabor més àcid i s’hi sol utilitzar la varietat robusta.

  • Mescla: es mescla el café natural amb el torrefacte; és a dir, les dos varietats, arabica i robusta. Les característiques varien segons el percentatge de cada una.


En gra o molt?

El café en gra acabat de moldre intensifica el sabor i l’olor, però el que comprem ja molt és més pràctic i, moltes vegades, més econòmic. De totes maneres, és més qüestió de gustos que de qualitat.


Tast de café: en la varietat hi ha el gust 

Com en tot, una cosa és la teoria i l’altra el gust de cada u. El millor és que anem tastant varietats i torrats fins que trobem el que s’adapte millor a les nostres preferències. A continuació et detallem algunes característiques de tast.

  • Cos: és la sensació que deixa el café quan entra en contacte amb el paladar; així, pot ser lleuger o més intens i fort.
  • Acidesa: com més alt és el lloc on s’ha cultivat, més acidesa tindrà.
  • Fragància: és l’aroma que arriba al nostre olfacte. Els cafés de varietat arabica són més suaus, mentre que els de robusta són més amargs i amb aromes més forts.