Com es tria el perfum ideal 

Triar el perfum ideal pot ser molt complicat amb la gran varietat de fragàncies disponibles en el mercat. Et compartim alguns trucs!

SALUT I BELLESA

Compartix


Triar el tipus de perfum

Per Nadal, regalar perfums i colònies és tot un clàssic, tant a adults com a menuts, però encertar-los… és difícil! Hui en dia hi ha molts tipus de perfums i, per a poder triar-los correctament, cal tindre en compte diferents variables: la fragància olfactiva del perfum, a qui va a destinat i el tipus de situació.

Diferència entre perfum i colònia

La principal diferència entre una colònia i un perfum consistix en el nivell de concentració dels olis essencials, l’alcohol i l’aigua que conté cada un i, per tant, el que duren en la pell. En estos casos, les colònies tenen menys concentració d’estos ingredients i es caracteritzen per contindre aromes més frescos.Les famílies olfactives dels perfums

Hi ha un muntó de combinacions a l’hora d’elaborar colònies i perfums, però, perquè resulte més senzill, podem agrupar les famílies olfactives en:

  • Fragàncies florals i de pólvores: es caracteritzen per la representació olfactiva d’una única flor o bé de diverses flors variades. Les més comunes solen ser el gesmil, la rosa, el nard, el lliri, la frèsia o les violetes. Per exemple, les fragàncies de pólvores, molt característiques en les colònies infantils, solen contindre flors blanques.
  • Fragàncies dolces: es caracteritzen per contindre aromes de vainilla, notes de caramel, xocolate, coco o mel.
  • Fragàncies cítriques: es caracteritzen perquè estan compostes per notes provinents de corfes de fruits cítrics com la bergamota, la llima, la taronja, la mandarina o el pomelo. Solen ser fragàncies suaus i fresques, vàlides tant per a home com per a dona i per a totes les edats.
  • Fragàncies orientals: la fragància s’extrau d’aromes més exòtics com l’almesc, de diferents espècies com la canella o el gingebre, o de la vainilla. Solen ser fragàncies més fortes i duren més en la pell.
  • Fragàncies amb tocs de fusta: es caracteritzen per la representació olfactiva d’aromes en els quals la nota definitòria és la fusta i altres aromes derivats, com ara arrels, escorces, resines, fulles, molsa, pinyes o arbustos. Entre estes fragàncies hi ha aromes més secs, com el cedre, o bé aromes més frescos, com el pi.A qui va destinat el perfum i el tipus de situació

  • Dones: els perfums amb fragàncies florals o cítriques solen ser un encert entre les dones perquè són fragàncies delicades alhora que fresques. Este tipus de perfums solen destinar-se per al dia, mentre que les fragàncies amb tocs orientals i d’aromes endolcits solen ser més intenses i duradores, per això solen destinar-se per a la nit o per a ocasions més especials.
  • Homes: per al dia a dia les fragàncies fresques amb tocs cítrics i de fusta són l’opció més destacada, mentre que aquells perfums amb tocs orientals, de fusta o les fragàncies amb un fons dolç s’usen més per a ocasions especials perquè duren més i tenen un aroma més captivador.
  • Xiquets: entre els xiquets no hi ha perfums com a tals, ja que la majoria són colònies i es formulen d’una manera diferent per a protegir la pell del xiquet o del bebé. En general, estes fragàncies solen ser més fresques i es componen per tocs cítrics o de pólvores.

Quan tries el perfum, recorda que no s’ha de provar directament en la pell, ja que l’aroma és diferent i pot variar en cada cos. Per això, et recomanem que utilitzes una tira de paper per a  provar-lo.

Com s’acompanya el perfum ideal?

  • Format cofre: este tipus de format és el que es compon pel perfum i conté un altre format per a la higiene corporal amb el mateix aroma com, per exemple, una crema corporal o una fragància per al cos. Hui en dia en pots trobar per a tots els gèneres o edats i és un regal molt complet.
  • Crea la teua pròpia cistella de regal: es tracta d’un regal molt complet, ja que el pots compondre tu mateix. Al perfum li pots afegir, a banda de crema corporal, algun producte de cosmètica o de cura per als cabells… Pots posar-te creatiu! I, si no saps decidir-te, segur que el teu venedor o venedora de bellesa t’ajuda a formar el pack perfecte.