Piscines naturals a la Comunitat Valenciana

VIATJAR AMB GUST

Compartix

Descobrix les diverses piscines naturals que hi ha repartides per tota la Comunitat Valenciana, on podràs disfrutar del bon temps i les vacances d’estiu.

Si la Comunitat Valenciana té fama per alguna cosa és pels seus quilòmetres de platges, per la qualitat de les aigües i per la quantitat de reconeixements que tenen en forma de banderes blaves, però alerta, perquè hi ha un altre punt que cal tindre molt en compte: les piscines d’aigua natural que hi ha al llarg de tot el territori interior valencià.

Provincia de Castelló: 

 El Salt de la Nóvia, a Navajas: a Navajas: la seua cascada de 30 metres d’altura sobre el riu Palància i la seua trista llegenda d’amor convertixen este entorn en un lloc màgic i bucòlic per a passar una jornada en família o amb amics.

• La Font dels banys, a Montanejos: encara que a la zona hi ha nombroses piscines naturals, si hem de destacar un dels enclavaments és la Font dels Banys, on el riu Millars deixa al seu pas nombroses piscines naturals en un entorn únic i a una temperatura de 25 °C.

• El ris Sénia,  al Parc Natural de la Tinença del Benifassà: a 40 km del Mediterrani, al nord de la província de Castelló, es troba este paratge natural, on, a més de trobar-hi nombroses activitats per fer, es pot disfrutar dels gorgs i les piscines naturals cristal·lines del riu Sénia.


Província de València:

• L’assut del Pou de les Escales, a Tuéjar. Considerada com una de les piscines naturals més boniques de la província, està situada al naixement del riu Tuéjar. Un lloc idíl·lic per a passar el dia.

• Platja fluvial de Bugarra, a Bugarra. Entre les muntanyes de Xulilla i Xiva, el riu Túria forma esta piscina natural on hi ha nombroses zones de pícnic i ombra per a passar el dia.

• El Grunyidor, a Sot de Chera. Esta piscina la forma el riu Reatillo, afluent del Túria, al pas per la població de Sot de Chera. Està a escassos metres del nucli urbà.

• Paratge del riu Sellent, a Bolbaite. En esta localitat de la comarca de la Canal de Navarrés, el riu Sellent deixa al seu pas una piscina natural d’alt valor ecològic i paisatgístic ideal per al bany.

 El llac de Playamonte, a Navarrés. Al paratge de les fonts de Navarrés es troba esta meravellosa platja continental, perfectament condicionada per al bany. Un llac natural amb aigua directa d’una font que no deixa indiferent ningú.

• Els tolls de Quesa. Conjunt de gorgs naturals d’aigües netes i cristal·lines que es troben a la localitat de Quesa.

• El pou Clar, a Ontinyent. A l’entrada d’esta localitat trobem el naixement del riu Clariano.


Província d'Alacant:

• Les Fonts de l’Algar, a Callosa d’en Sarrià. Un paratge protegit, declarat zona humida, a pocs quilòmetres de la població de Callosa d’en Sarrià, on el riu Algar forma piscines d’aigües cristal·lines amb cascades, alhora que de les parets naixen fonts i brolladors.

• El barranc de l’Encantada. Este conegut paratge té com a atractiu principal la cascada del Gorg del Salt, que aboca les aigües en un gorg d’aigua transparent apte per al bany.

• El Salt de Xixona. Un paratge tranquil, envoltat de muntanyes, al qual s’accedix caminant per una ruta d’uns 4 km, aproximadament, des del municipi de Xixona. S’hi accedix baixant unes escales aptes per a anar amb xiquets. Es tracta d’un salt d’aigua que acaba en un gorg amb aigua molt fresca idònia per al bany de grans i menuts.