Plantes en casa

Les plantes en casa, a més de decorar, creen ambients acollidors i relaxants. T’aconsellem la planta d’interior o d’exterior que s’ajusta més a ta casa.

és eco, és lògic

Compartix


Els qui tenen flors o plantes en casa ho saben: cuidar-les els dona felicitat. Vore-les créixer, florir o donar fruits ens ajuda a fomentar una sensació de seguretat i satisfacció. A més, és una manera de treballar la responsabilitat i la constància amb els més menuts.

A més, les flors i les plantes en casa creen ambients relaxats i, per tant, reduïxen els nivells d’estrés en casa, i també actuen com a humidificador natural perquè rebaixen la sequedat de l’ambient. Et pots decidir per la idea més tradicional d’incorporar-les com a plantes decoratives o bé crear el teu hort casolà particular. T’animes a crear el teu pulmó verd amb plantes en casa?


Abans de pensar quin tipus d’espècies volem tindreen casa, és recomanable que ens plantegem tres preguntes bàsiques:

  • On estaran les plantes: dins o fora de casa? Moltes vegades poden disposar del seu espai a l’exterior: en el balcó, en la terrassa o en el jardí, generalment; però unes altres, la idea és que estiguen agrupades en una zona concreta de la casa o bé repartides en diferents estances segons l’espai que tinguem.
  • Quanta llum tindran: és important saber el nivell de lluminositat de la nostra casa abans de triar les plantes, ja que segons l’espècie o la varietat necessitaran un nivell de llum diferent. És aconsellable tindre en ment on les volem col·locar per a triar l’exemplar ideal.
  • Què necessita cada planta i quina és la nostra disponibilitat: convé que ens informem de les particularitats de les flors o plantes que volem tindre. Cures, ferramentes necessàries, orientació i tipus deterra… D’altra banda, hem de tindre en compte si tindrem el temps necessari per a atendre-les correctament. Hi ha espècies que requerixen més constància que d’altres.


5 plantes d’interior clàssiques


Monstera

També coneguda com costella d’Adam per la forma deles fulles. Ideal per a ambients tancats. Pot sobreviure amb molt poca llum, encara que li agrada la humitat (no l’aigua entollada).

  

Sansevièria

Coneguda popularment com llengua de sogra per les seuesfulles llargues i afilades, és una planta de tota la vida que sobreviu encondicions extremes i que encaixa en qualsevol tipus de casa. No requerix quasiatencions i, en hivern, no cal regar-la. Perquè cresca vertical i no caiguen lesfulles, és millor ficar-les en cossiols menuts.

 

Àloe 

És una planta suculenta que, a més de tindre infinitat de propietats, prospera en quasi qualsevol ambient i exposició al sol. Com la resta de plantes crasses, convé moderar-ne el reg, sobretot en els mesos de tardor i primavera.

 

Potos

Un clàssic de les plantes per a tindre en casa. Suporta bé la llum i només s’ha de regar quan té la terra seca. Es recomana col·locar-la prop de les finestres. Ideal per a penjar-la o deixar-la en prestatges perquè pengen les rames.

 

Orquídies

Les més desitjades i també de les més temudes per la seua delicadesa. Les espigues i els capolls apareixen al final de la tardor i poc després florixen fins a la primavera. Encara que tenen unes flors fràgils, si seguim algunes pautes senzilles floriran cada any