5 idees de postres fredes 

Et presentem 5 idees de postres fredes senzilles i ràpides perquè este estiu sorprengues a tots amb uns dolços refrescants d’escàndol.

hui mengem

Compartix


No n’hi ha pocs que, després d’un dinar, esperen inquiets que arriben les postres, i per descomptat a l’estiu també, encara que en esta època de l’any abellixen, sobretot, les postres fredes. De fet, les temperatures altes no donen treva; per això, per a combatre-les és convenient optar per receptes que ens permeten refrescar la gola.

Vegem ara, sense demora, les postres d’estiu que triomfaran estos mesos. Pren nota, que comencem!

Gelat de cireres i iogurt

Els gelats es posicionen com unes de les postres fredes fàcils que pots preparar en casa estos mesos d’estiu. És fàcil saber per què: l’elaboració és senzilla i es deixa en el congelador o reposant en la nevera. Més senzill, impossible.

En el cas de la recepta de gelat de cireres i iogurt, la que et portem ací mateix, té l’avantatge afegit que no porta sucre. Pots utilitzar un iogurt edulcorat, però també deixar que la mateixa fruita aporte esta dolçor. Vegem com es prepara este gelat tan lluïdor.

Necessitarem:

  • 500 g de cireres
  • 1 iogurt natural

El primer que farem és rentar les cireres i llevar-los el pinyol. Després, les deixem en el congelador juntament amb el iogurt, que també ficarem dins. Quan estiga tot ben gelat, ho afegim a un processador d’aliments i ho batem fins que es forme un gelat cremós. Tant és així que no cal tornar a guardar el gelat en el congelador perquè s’endurisca: podrem degustar-lo immediatament. Si volem donar-li un últim toc, tenim l’opció de banyar-lo en xocolate fos. Una addicció. 


Mousse de xocolate negre i café


El café és un vici per a alguns –també a l’estiu–, i està present en postres casolanes fredes com ara la mousse de xocolate negre i café, dos ingredients que sempre funcionen bé i que en la boca estan boníssims.

Pren nota dels ingredients que fan falta:

  • 200 g de xocolate negre de rebosteria
  • 4 rovells d’ou
  • 75 g de sucre
  • 1 cullerada de café soluble
  • 200 ml de llet
  • 200 ml de nata líquida (per a muntar)

Comencem fonent el xocolate. Per a fer-ho, utilitzarem el microones o el fondrem al bany maria. Després, calfem la llet en un casset i batem els rovells d’ou amb el sucre fins que estiguen espumosos i blanquinosos. Els afegim el café dissolt en unes gotes d’aigua. Falta afegir la mescla dels rovells i sucre a la llet i deixar-ho tot coent durant uns 5 minuts a foc mitjà. Important: no hem de deixar que arribe a bollir.

El pas següent és abocar esta crema damunt del xocolate i remenar-ho. La idea és que quede una mescla llisa i homogènia. Després, deixarem que es refrede. A continuació, toca muntar la nata i incorporar-la a la preparació anterior quan estiga freda. Només falta repartir-la (per exemple, en cassoletes o en altres recipients) i deixar-la en la nevera durant unes 2 hores. 


Pastís de formatge en gotets

Senzilla, però lluïdora. Així és esta recepta que s’ha guanyat el seu lloc entre les postres fredes ràpides que podem preparar este estiu. El que té de bo esta versió del pastís de formatge és que, com que va en gotets individuals, és molt fàcil de servir i també permet que cada u puga personalitzar el topping que vulga.

Per a preparar estes postres necessitem:

  • 80 g de galletes (tipus Digestive, maria o torrades)
  • 125 g de formatge en crema
  • 125 g de nata líquida per a muntar
  • 1 ou
  • 8 g de sucre de vainilla
  • 25 g de sucre
  • 20 g de farina de rebosteria
  • 1 pessic de sal

El primer que farem és precalfar el forn a 160 ºC i preparar 4 gotets per a posar les racions. Piquem les galletes i amb les molles cobrim el fons de cada gotet (si volem un poc més de sabor, podem mesclar-les amb un poc de mantega fosa). En un bol, batem el formatge en crema amb la nata i l’ou de manera que quede homogeni. Després, li afegim el sucre de vainilla, el sucre normal, la sal i la farina, i ho batem un poc més.

Repartim la massa en els gotets i els fiquem al forn durant uns 40 minuts, el temps suficient perquè es dauren. Després, esperem que es refreden (una hora mínim abans de servir-los) per a decorar-los, finalment, amb el que vulguem: fruites roges, melmelada, nata muntada, xocolate fos… 




Sorbet de meló d'Alger y gelat de llima

Si hi ha una paraula que pot definir les postres següents és refrescant. És el que passa quan el meló d’Alger és el protagonista indiscutible. A més, la presència de la fruita fa que també siga una recepta de postres fredes molt sana. 

Ens farà falta en el rebost:

  • 600 g de meló d’Alger
  • 100 ml d’aigua
  • 25 g de coco ratllat
  • 50 g de sucre
  • 250 ml de gelat de llima
  • fulles de menta

Posem el sucre i l’aigua a calfar en un casset i deixem que bulla uns 5 minuts. Pelem el meló d’Alger, el trossegem i el posem en el recipient de la batedora. El triturem un poc, li afegim la mescla líquida i ho triturem tot. Ara mesclem el gelat de llima i ho passem tot a un motle ample que haurem de deixar en el congelador. Perquè no cristal·litze, hem de remenar el sorbet de tant en tant.

Finalment, rasquem el sorbet i el repartim en copes. Només queda empolvorar-lo amb el coco ratllat i adornar-lo amb les fulles de menta. 

Sàndwitx gelat amb cobertura de xocolate i crocant

Una última proposta per a la nostra llista de postres fàcils fredes. No debades, el sàndwitx gelat és una de les postres que més es demanen, amb la seua mescla de galleta i gelat que torna boig a més d’un. A més, és perfecte per als més menuts de la casa. 

Quins ingredients ens faran falta? Ho veiem:

  • 16 galletes
  • 250 g de cobertura de xocolate negre 
  • 1 l de gelat de vainilla
  • 200 g de crocant d’ametla
  • fulles de menta

Traiem el gelat del congelador i el deixem a temperatura ambient durant 15 minuts. Amb una cullera de gelat, formem una bola de gelat i la col·loquem sobre una galleta i la tapem amb una altra, de manera que semble un sàndwitx (amb el gelat al mig). Amb un ganivet menut, anem retallant el gelat que se n’isca pels costats. Repetim el procés amb les altres galletes i la resta del gelat. Després, les col·loquem en una safata, les tapem amb paper transparent i les fiquem al congelador.

Ara és el torn de preparar el xocolate. Fonem el xocolate al bany maria i el passem a un bol més menut. A continuació, introduïm mig sàndwitx en el xocolate fos i després en el crocant d’ametla, que haurem posat en un altre recipient perquè es quede apegat per damunt. Repetim el procés amb tots els sàndwitxs i... ja està!

Si no volem que els sàndwitxs es fonguen de seguida, podem optar per congelar un recipient gran amb aigua i col·locar els sàndwitx damunt, sobre un plat.