Prepara autèntic menjar tex-mex a casa amb estos ingredients

Mèxic i Texas compartixen 1.800 quilòmetres de frontera. L’Estat nord-americà i el país asteca s’han vist influïts entre si al llarg de la història en molts aspectes. La gastronomia dels dos territoris tampoc ha escapat d’aquesta fusió, que ha desembocat en un estil propi, la cuina tex-mex.

hui mengem

Compartix

Et proposem algunes receptes per a un menú Tex-mex

La cuina tex-mex té l’origen en la cuina mexicana, però adaptada als gustos nord-americans. Molts mexicans que viuen als Estats Units, sobretot a Texas, es van endur al país veí els seus costums culinaris però van haver d’ajustar-los per poder elaborar els seus plats amb els ingredients que podien trobar allà. La unió de les dos cuines va originar un estil conegut com tex-mex que molt prompte es va anar estenent, de primer cap a la costa oest i, posteriorment, per tot el món. Hui, menjar nachos amb formatge, fajitas o xili amb carn és un fet habitual quasi en qualsevol racó del planeta.


El menjar tex-mex es caracteritza pels sabors forts, propis de la gastronomia mexicana, encara que molts plats, després d’adaptar-se als paladars locals, han perdut eixos matisos picants. Plats purament tex-mex són els nachos amb formatge, els crispy tacos, el xili amb formatge o amb carn, el chili gravy, el taco rice, les papas Arizona i les fajitas. La senzillesa en les elaboracions i el fet que encanten als més menuts fa que siguen uns plats molt fàcils de preparar a casa. Si vols preparar autèntic menjar tex-mex, ompli el rebost amb estos ingredients!

Ingredients imprescindibles en la cuina Tex-mex

En la cuina original tex-mex s’utilitzen tant ingredients habituals de la cuina mexicana com de la nord-americana, però a més s’han importat sabors d’altres cuines, com l’ús del comí, que no sol utilitzar-se en les receptes tradicionals mexicanes. Els principals ingredients d’este tipus de cuina els podem trobar fàcilment als supermercats.

•  Tortillas: fetes de farina de dacsa o de blat, les tortillas són un dels puntals de lacuina mexicana. Són com l’equivalental nostre pa. S’utilitzen per a preparar tacos,burritos o fajitas, embolicant la carn i les verdures. Sense les tortillas mexicanes no s’entén la cuina tex-mex,són un must have (s’han de tindre) entota regla.

La senzillesa en les elaboracions i el fet que encanten als més menuts fa que siguen uns plats molt fàcils de preparar a casa•  Frijoles: són l’ingredient principal del xili amb carn, un dels plats estrella de la gastronomia texana-mexicana, que ja es pot trobar preparat als supermercats, encara que també podem cuinar la recepta a casa utilitzant diferents varietats de fesols.

• Carn: de boví, de porc o de pollastre. La carn està present en la majoria de plats tex-mex. La cultura del ranxo present al sud de Texas i al nord de Mèxic hi té molt a vore. La carn de vaca, molt comuna a banda i banda del riu Bravo, és un ingredient essencial.

• Nachos: són porcions triangulars o redones de tortillas de dacsa fregides. A Mèxic es coneixen com totopos. El plat més característic de la cuina tex-mex son els nachos amb formatge, encara que també s’utilitzen per a sucar-los en diferents salses.

• Formatge groc: és el formatge que acompanya els nachos o que banya les enchiladas.Pel que sembla, era un tipus de formatge barat i fàcil d’aconseguir el 1900 alsEstats Units. Hui dia, la salsa per als nachoss’elabora amb formatge cheddar i nata perquè quede més líquida. 

• Jalapeños: és un tipus de xili picant que s’afig a molts plats mexicans i que sol coronar els nachos amb formatge. Encara que podem comprar-ne de frescos en tendes especialitzades, es poden trobar conservats en vinagre al nostre supermercat habitual. 

• Guacamole: és una salsa mexicana que s’elabora amb alvocats, tomaca, ceba roja, xili, llima dolça i coriandre. Sol anar acompanyada semprede nachos. Es comercialitza fresca ien pot. Si som un poc cuinerets, podem fer-ne també a casa.

• Verdures: les més utilitzades a l’hora de preparar les famoses fajitas són el pimentó roig, el pimentó verd i la ceba en la seua varietat roja. També s’utilitza molt la tomaca per a elaborar estes receptes.

• Salsa picant:  tampoc no s’entén la cuina tex-mex sense el picant.Importat de Mèxic, se sol elaborar amb xilis i, a voltes, amb vinagre. S’utilitzacom a condiment per als burritos oles fajitas o per a sucar-hi els nachos. Depenent del gust, pot ser més omenys forta. En podem trobar que ja està preparada, però també la podem fer acasa.