Receptes per a reforçar el sistema immunològic durant la quarantena 

“Som el que mengem”. Per això, vos animem que durant la quarantena consumiu receptes i aliments que reforcen el vostre sistema immunològic.

hui mengem

Compartix

Estar tot el dia a casa pot resultar molt estressant i avorrit per a molts, sobretot si estaven acostumats a portar una vida social activa. Però podem aprofitar el temps de moltes maneres. Molts, fins i tot, estan descobrint l’amor per la cuina. I si combinem esta afició amb l’objectiu de millorar el sistema immunològic, la combinació és perfecta.

Quins aliments enfortixen el sistema immunològic?

Triar aliments de temporada i mantindre una dieta sana i equilibrada ens ajudarà a enfortir el sistema immunològic i a estar forts durant estos dies en què ens hem de quedar a casa. Carabassa, bledes, espinacs, moniato, col, bolets i bajoques són algunes de les verdures de temporada. Quant a la fruita, podem trobar pomes, mandarines, taronges, raïm i maduixes, entre d’altres.

D’altra banda, un aliment que podem trobar tot l’any i quees caracteritza, principalment, per ser una  font d’energia, de vitamina B6, que contribuix a enfortir el sistema immunològic i de niacina que ajuda tant al funcionament normal de sistema nerviós, com a disminuir el cansament i la fatiga. A més de ser baix en greix i aportar també hidrats de carbonid’origen vegetal,és l’arròs.

I, en general, tots els aliments amb vitamina E tenenun gran poder antioxidant, per la qual cosa contribuïxen a la protecció de les cèl•lules enfront de l’oxidació que provoquenels radicals lliures, compostos que es formen quan el cos transforma els aliments consumits en energia. Estes propietats antioxidants ajuden a la protecció de les cèl•lules del sistema immunològic, però també del sistema nerviós i el cardiovascular front al dany oxidatiu. Esta vitamina es troba, sobretot, en olis vegetals, que s’utilitzen, fins i tot, per a hidratar el cabell de forma natural, però també en la fruita seca, com els pistatxos o les pipes de carabassa , i en espàrrecs, moniatos, alvocats i salmó.