Propietats dels espàrrecs

A l'abril, els espàrrecs per a mi! Els espàrrecs es van introduir a Espanya a l'època dels romans i ràpidament es van convertir en un dels vegetals preferits de la burgesia. A hores d'ara són favorits en totes les cases, Vols saber com traure'ls el màxim profit?

els frescos

Compartix

Propiedades de los espárragos
Propiedades de los espárragos


Encara que l’origen de les dos espècies és el mateix, la diferència entre els silvestres i els  blancs radica en la llum del sol. Mentre que els espàrrecs blancs creixen davall terra i es cullen quan són brots (encara no han eixit a la superfície), els espàrrecs silvestres ixen sencers i reben la llum del sol.

Esta maduració al sol fa que els beneficis dels espàrrecs silvestres siguen diversos, ja que contenen molts més nutrients que els espàrrecs blancs.

COM CUINAR ELS ESPÀRRECS?

Per a aprofitar al màxim totes les propietats que tenen, hauríem de menjar els espàrrecs crus o cuinats a baixa temperatura (al vapor o saltats), ja que l’àcid fòlic es perd amb la calor de la cocció i es dissol en el caldo. L’ideal és que ens mengem els espàrrecs crus. Podem fer-ho tallant-los a làmines molt fines en ensalada, o bé els podem cuinar al vapor durant 5/6 minuts. Encara que en  la nostra cuina és molt típic menjar-los amb ous remenats o saltats amb uns alls tendres.

Una altra molt bona manera d'aprofitar les propietats és amb aquesta recepta d'ensalada tèbia d'espàrrecs i creïlles, està deliciosa! i pots trobar tots estos ingredientes en la nostra tenda en línia. 


Propiedades de los espárragos


4 BENEFICIS DELS ESPÀRRECS

  • Durant l’embaràs: rics en àcid fòlic (especialment els espàrrecs silvestres), l’espàrrec contribuïx a previndre malformacions del fetus.
  • Contra el restrenyiment: si sols tindre problemes a l’hora d’anar al bany o vols previndre el restrenyiment, els espàrrecs són els teus aliats. A més d’aportar-nos minerals i vitamines, els espàrrecs contenen moltíssima fibra, especialment els espàrrecs silvestres.
  • Per a regular el pes: els espàrrecs aporten molt poques calories, són rics en aigua i són assaciants, i a més ens ajuden a anar regularment al bany per la seua aportació en fibra dietètica.
  • Diürètics: pel gran contingut en aigua que tenen i per un compost anomenat asparagina, l’espàrrec té acció diürètica, per la qual cosa estimula la producció d’orina i l’eliminació dels productes de rebuig de l’organisme. Per tant, el seu consum és especialment interessant per a persones amb retenció de líquids.