Tipus de pomes, propietats i beneficis

La poma és una de les fruites més populars al món. Pertanyent a la família de les rosàcies, entre les quals es troben arbustos com les roses, l’ametler o el cirerer, la pomera es caracteritza per la seua adaptació a les baixes temperatures, fet que permet cultivar-ne en tots els països de clima relativament fred.

els frescos

Compartix

Tipos de manzanas

Encara que es desconeix quina va ser la primera varietat de pomera cultivada, se sap que fa uns 20.000 anys ja es cultivava al centre d’Àsia.

Varietats

Hi ha més de mil varietats de pomes arreu del món, entre les quals destaquen:

 • Golden: d’origen americà, és una de les varietats més cultivades a tot el món. El seu color és groc brillant o lleugerament verdós segons la maduresa. La polpa és de color blanc-groc i la carn és suculenta, cruixent i dolça. Podem trobar-ne en el mercat durant tot l’any, però es cull al final de l’estiu i al començament de la tardor.
 • Red delicious: de color roig brillant i amb la polpa blanquinosa i molt saborosa. Com la Golden delicious, és d’origen americà.
 • Royal galaprocedent de Nova Zelanda, té la pell de color groc-verdós amb talls rogencs o verds en la zona del peçó. El sabor és molt dolç i podem trobar-ne en el mercat des del final de l’estiu fins al començament de la primavera.
 • Fujiprocedent del Japó, té la pell d’un color groc clar cobert per una espècie de mantell de color roig-grogós i amb algunes tires roges fosques. La carn és de color crema, amb un sabor molt dolç, cruixent i amb molt de suc. Esta varietat es pot trobar en el mercat durant pràcticament tot l’any.
 • Reinetaengloba un grup de varietats de pomes d’origen francés. Totes tenen com a característica comuna la polpa més o menys grogosa, la pell grossa amb un lleu toc àcid.
 • Ambrosía: originària del Canadà, és de mida mitjana, té la pell bicolor i hi predomina el roig sobre el fons groc. La seua carn és de color crema, suculenta, cruixent, aromàtica i dolça, encara que amb una acidesa molt lleugera.
 • Granny Smith: d’origen australià i color verd intens. Cruixents, suculentes i àcides.
 • Pink Lady: procedent d’Austràlia. Molt aromàtica, de tonalitat rosa, cruixent i saborosa


Tipos de manzanas


Propietats nutricionals

 • Més de la mitat és aigua.
 • Baixa en calories.
 • Font de vitamina C i fibra.

A casa es poden conservar a temperatura ambient o en la nevera. Per a conservar-les durant més temps és recomanable ficar-les en una bossa de plàstic i arruixar-les amb aigua.

 La poma és una fruita molt versàtil i es pot consumir de moltes maneres: crua en ensalades, o cuinada en salses, guisats, compotes, tortades, melmelades. També en begudes com la sidra, vins o licors com el brandi de poma.

* Truc: Perquè la poma no s’ennegrisca quan la pelesi la talles, arruixa-la amb unes gotes de llima.