Descobrix el significat de les flors  

En l’època victoriana la floriografia (llenguatge de les flors) es va utilitzar com a mitjà de comunicació per a transmetre missatges entre enamorats.

a examen

6 febrer 2019

Compartix

Descubre el significado de las flores

Significat de les roses

Roses blanques, grogues o negres?

En l’època victoriana la floriografia (llenguatge de les flors) es va utilitzar com a mitjà de comunicació per a transmetre missatges entre enamorats.
Igual com passa amb el ventall, en el qual la forma d’agafar-lo o d’obrir-lo significa una cosa, amb les flors passa una cosa semblant. Cada una, depenent del color o de la varietat, pot expressar un sentiment diferent.


No és el mateix regalar un gerani roig que un narcís blanc. Unes expressen amor apassionat, d’altres simplement amistat i hi ha algunes que fins i tot transmeten menyspreu o ruptura; per això, tant a l’hora de regalar com de rebre un ram, és important conéixer el que volem dir o el que ens estan dient.

- Roses: tenen un significat segons el color que mostren. Les roges indiquen passió i romanticisme; les blanques, virtut i castedat; i les grogues, amistat i devoció.

- Begònia: les de color rosa signifiquen un amor que perdura en el temps; les blanques, que una amistat és sincera; si són grogues, l’inici d’una bona amistat; i les roges, que una amistat és forta i apassionada.

- Camèlia: mentre que les roges signifiquen amor ardent, incondicional i durador, si són blanques, tenen significat de menyspreu cap a l’amor. De la seua banda, les camèlies de color rosa són símbol de confiança i desig de seduir mitjançant el romanticisme i la sensualitat.

- Gira-sol: es relaciona amb l’admiració i el respecte cap a la persona a qui es regala.

- Mare-selva: és símbol d’eternitat. Si les flors són de color rosa, demostren l’amor etern, mentre que el blanc significa dolor profund per la fi d’un amor. El roig, en canvi, mostra l’amor intens i el groc i el taronja, amor fràgil o rebutjat.

- Orquídia: símbol de seducció, sensualitat, fecunditat i perfecció. A qui li la regalen li volen dir que és l’objecte dels seus desitjos o que li desitgen fertilitat per a concebre.

- Gladiol: significa, literalment, ‘m’has arribat al cor’, per la qual cosa són símbols d’amor. Si la flor apareix en el centre d’un ram pot indicar, segons el nombre de flors, l’hora a la qual tindrà lloc una cita.

- Tulipa: és símbol d’una declaració d’amor sincera. El multicolor, un amor boig i extravagant; el blanc, un d’extrem; el groc, estar bojament enamorat; el negre, patir per amor; i el roig, amor etern.


- Margarita:  aquesta flor s’associa amb l’optimisme, la senzillesa i la innocència en els xiquets. Per això és molt comú regalar estes flors a dones que acaben de donar a llum. Per contra, si es regala a una parella significa seducció. Les blanques són una declaració “en tota regla”, les rosades són per a un amor tímid i les blaves signifiquen que qui les regala està sent fidel.

- Dàlia: el seu significat s’associa directament amb la gratitud. Si són de color groc, s’agraïx la fidelitat; les roges porten implícita, a més, una promesa d’amor etern; i les de color violeta signifiquen un amor que creix cada dia.

- Clavell: com en la majoria de les flors, si els clavells són rojos significa amor passional; els grocs, menyspreu; els blancs, fidelitat; i els rosa, l’amor etern que una mare sent pel fill.

- Rosella: el seu significat es relaciona amb el repòs, la tranquil•litat i el consol i vol dir “estarem junts al més prompte possible”.

- Narcís: solen ser les flors més directes per a declarar un amor d’eixos “de pel•lícula”. Els blancs són desig d’amor pur i els grocs expressen, a més, que s’està disposat a esperar fins a ser correspost.

- Jacint: quan es regalen jacints entre un home i una dona, es demostra l’admiració per l’altra persona. Si són blancs, transmeten la felicitat; el jacint blau significa que es tenen esperances d’aconseguir l’atenció  de la dona. El groc, d’altra banda, promet felicitat entre la parella; i el roig transmet amor amb un toc d’erotisme.

- Gerani: significa l’alegria de passar el temps amb algú. El roig vol dir que no et pots llevar una persona del cap; el blanc, amor pur i sincer; i el rosa, que una persona està enamorada.

- Mimosa: és símbol de sensibilitat i delicadesa, però també el dubte de no ser correspost i l’amor que es viu en secret.