Teletreball amb xiquets

Durant la quarantena és difícil conciliar la vida laboral i personal. Et donem uns consells per a afrontar el teletreball amb xiquets a casa.

cures infantils

Compartix

Qualsevol estaria disposat a teletreballar de tant en tant, un parell de dies a la setmana, per exemple, per a millorar la conciliació de la vida laboral i familiar. Però mai imaginaríem que el teletreball seria en les circumstàncies que travessem ara. El que tots teníem en ment com una mesura idíl•lica de conciliació pot estar ocasionant, ara mateix, situacions de frustració i estrés quan comprovem que compaginar les dos coses és realment complicat.

Consells per a afrontar el teletreball amb xiquets a casa

1. Establir horari de rutines i tasques:estar a casa tots junts no significa que estiguem de vacances, tot el contrari. A més, des de la comunitat educativahan remarcat i s’han posat a treballar en un nou mètode d’ensenyament a distància perquè els xiquets no perden el ritme de treball, dins de les circumstàncies, però també perquè estiguen entretinguts. Per tant, que ells tinguen faena per fer ens pot ajudar a l’hora d’establir horaris i rutines que ens permeten treballar de manera més lliure.

2. Buscar un espai per a treballar no massa lluny dels xiquets: destinar un lloc per a treballar és important. No cal que siga molt gran, però, si pot ser, que siga lluminós, càlid i tan agradable com es puga. És important que els xiquets respecten este espai, però també és important no mantindre’nsaïllats i allunyats d’ells per apoder atendre’ls i transmetre’ls que estan acompanyats.

3. Posara l’abast dels xiquets tot el material que necessiten: abans de començar a treballar i els xiquets a fer la seua faena, és important que ens preparem tot el material que necessitarem per a treballar tant nosaltres com els xiquets, així evitarem distraccions. Per a poder fer este pas, és important tindre previsió i planificar la faena.


  
4. Crear un ambient de treball i posar regles:un entorn relaxat i tranquil fa que es treballe millor. Podem intentar posar música de fons, baixeta, que siga instrumental o derelaxi que no tinga lletra perquè ens puguem concentrar. Este és un truc que depén molt de l’edat dels xiquets, ja que amb els més menuts pot ser no funciona massa.

5. Establir temps de descans: han de quedar reflectits en l’horari. Pauses breus que ajuden a desconnectar un poc del que fem i que refresquen la ment per a reprendre després el treball amb més energia.

6. Ser flexibles i tindre molta paciència: estem davant d’una situació excepcional i complicada. Per això cal intentar mantindre la calma: si per a nosaltres és complicat, per als xiquets també, ja que el seu entorn i mètode d’aprenentatge ha canviat totalment. Per això vos animem a tindre molta calma, molta paciència i fins i tot a ser flexibles amb els horaris i les rutines establits.