Tipus de pollastre

Cada dia es consumix més quantitat de pollastre però hi ha un sol tipus de pollastre o hi ha diferents tipus?. Et comptem els tipus de pollastre i les diferències.

saber comprar

Compartix


La carn de pollastre és una de les més consumides al nostre país. Els espanyols consumim, de mitjana, uns dotze quilos i mig per persona i any, però hi ha un sol tipus de pollastre o n’hi ha de diferents? T’ho contem a continuació.

Valor nutricional del pollastre

- Font de proteïnes.  Amb aminoàcids essencials fàcils de digerir. Un filet menut de pit de pollastre ens aporta el 30% de les proteïnes diàries recomanades.
- Baix contingut en greixos.
- Aporta vitamines del grup B. Fonamentals per al bon funcionament del sistema nerviós.
- És font de minerals. Com el fòsfor, que ajuda a cuidar els ossos i les dents. També ens aporta ferro, imprescindible per a la formació dels glòbuls rojos, i potassi, que ajuda al bon funcionament de nervis i músculs.

Pollastre blanc o groc: de què depén?

 El color de la carn de pollastre no té res a vore amb l’origen ni amb la qualitat. Depén, en gran manera, de l’alimentació que es done a l’animal.

El pollastre és originari d’Àsia, on no hi havia dacsa, per això, en els orígens, era blanc. A mesura que s’incorpora dacsa en l’alimentació, pot afectar la coloració de la carn, ja que si se li dona una dieta més alta en dacsa, el pollastre no l’assimila tota i la deposita en la pell, que es torna groga.Diferències entre els tipus de pollastre

- Convencional: és el pollastre blanc (raça broiler), de 35-50 dies de vida. Com que no ha completat el creixement, presenta un os feble que, sovint, pot semblar un cartílag. Es crien en un sistema extensiu, en granges amb espai suficient on es poden moure, mai en gàbies i, a mesura que creixen i augmenten de mida i de pes, els criadors van donant als pollastres més espai.


- De creixement lent: són els pollastres de corral, de granja o camperols. Estos pollastres van fent més greix al llarg del creixement, fet que els dona un gust més pronunciat. La cria de pollastre de corral no dista massa de la cria de pollastre convencional. La principal diferència és que se’ls deixa créixer més temps perquè aconseguisquen unes mides i uns pesos més alts. Las races utilitzades són: pollastre groc “redbro” o “red label”, encara que una part considerable de criadors utilitza el mateix pollastre blanc que el pollastre industrial (broiler) de creixement ràpid. Com que ha tingut un creixement més llarg, presenta ossos més formats i durs que suposen una carn més feta i gustosa. Se sol alimentar al 100% amb cereals, dels quals el 60-65% és dacsa, cosa que li dona un color groc.

- Ecològic: la principal diferència amb els dos anteriors és l’alimentació, que es fa amb pinsos ecològics, procedents de cultius ecològics. També és de creixement lent. Porta en l’etiqueta el logotip ecològic europeu (quadrat verd amb fulla feta d’estreles blanques).


Beneficis de la carn de pollastre

 Saludable: és una carn baixa en greix i en calories i rica en proteïnes, cosa que la fa ideal per al manteniment del pes.

- Gustosa i tendra: té una combinació única de textura i sabor, perfecta tant per a xiquets com per a majors.

-Econòmica i versàtil: és una de les carns més assequibles del mercat i es pot comprar sencer, en peces o per parts: ales, pits, cuixes..., amb què es poden elaborar multitud de receptes i que admet diverses combinacions amb aliments i condiments.

- De confiança i disponible, ja que es produïx amb els estàndards més alts de qualitat i el podem adquirir tots els dies de l’any.