Beneficis del ioga

Segur que últimament has sentit parlar molt sobre el ioga, però Quins són realment els seus beneficis? El més famós és l'efecte que té sobre l'estrés, encara que també ajuda a la millora de la flexibilitat i a tindre major consciència sobre el nostre cos.

SALUT I BELLESA

Compartix


Fer exercicis de ioga de forma regular ens ajuda a alleujar l’estrés i les tensions que acumulem dia a dia i que ens passen factura tant físicament com mental.

Són tants els beneficis que aporta el ioga que es diu que la seua pràctica ens pot canviar la vida. Per exemple, fer deu minuts d’este exercici abans de gitar-nos farà que millorem la qualitat del son. A més, a mesura que avancem en la pràctica del ioga, aconseguirem un estat de benestar més gran i començarem a notar els beneficis que ens serviran d’estímul per a continuar avançant.Principals tipus de ioga 

 • Hatha ioga: Es tracta del ioga més clàssic. Es referix a qualsevol tipus de ioga que ensenya postures físiques. Quan una classe es comercialitza com “hatha ioga”, en general significa que t’ensenyaran una introducció suau a les postures bàsiques de ioga.
 • Vinyasa ioga: En el vinyasa s’unixen la respiració i el moviment. Es tracta de la transició dinàmica d’una postura a una altra compaginant-les amb la respiració conscient. La intensitat de la pràctica pot ser semblant a l’ashtanga, però la seqüència pot canviar de classe a classe.
 • Ashtanga vinyasa ioga: Estil de ioga més rigorós que seguix una seqüència específica de postures i és similar al vinyasa, ja que els dos estils vinculen cada moviment amb la respiració. És el ioga més dinàmic i el que exigix més fortalesa i resistència.
 • Bikram ioga: Creat pel guru i multimilionari indi Bikram Choudhury. És una seqüència de 26 asanes i de 2 exercicis de pranayama (respiració), practicats en una sala a 40 graus de temperatura.
 • Acro ioga: Les postures, o asanes, es practiquen amb una altra persona que ens servix o a qui servim de suport per a fer l’exercici. És un gran repte personal, ja que hem de fiar-nos d’un mateix i de la persona amb qui ho practiquem.
 • Ioga aeri: És una forma de ioga que es practica suspés en l’aire amb ajuda d’un gronxador o una tela. Les postures es poden mantindre durant més temps i els estiraments són més profunds que en la pràctica habitual.


10 beneficis del ioga. 

 • Pau interior: Els resultats més immediats de la pràctica de ioga i de la meditació tenen a vore amb el cultiu de la pau interior i de la quietud. Són la base perquè els altres beneficis del ioga tinguen un efecte real i autèntic.
 • Viure amb més consciència: Com més practiquem, més conscients ens fem del nostre entorn i del món que ens envolta i, sens dubte, més consciència generem sobre nosaltres mateixos. S’obri el camí a una millor concentració, coordinació, temps de reacció i memòria.
 • Condicionament cardiovascular: El ioga contribuïx a millorar la funció cardíaca i pulmonar. Gràcies als vinyasa que presenten postures enllaçades al ritme de la respiració, es genera també l’activitat aeròbica que el cos necessita per al funcionament òptim d’un cor sa.
 • Millora de la circulació: A través de les postures i el moviment, el ioga ajuda a millorar la circulació de manera eficient i ajuda a l’oxigenació de les cèl·lules del cos.
 • Control del pes: Si bé la majoria dels efectes del ioga en la pèrdua de pes són anecdòtics o experimentals, tant els professors de ioga com els estudiants troben que el ioga ajuda a mantindre el pes.
 • Increment de la fortalesa i la resistència: En les postures de ioga participen tots els músculs del cos. Per tant, el ioga pot augmentar la nostra força, de cap a peus. Al mateix temps, la coordinació de l’acció amb la relaxació alleuja la tensió muscular en tot el cos, alhora que incrementa la fortalesa.
 • Augment de la flexibilitat: El ioga millora la flexibilitat i la mobilitat i incrementa el rang de moviment. Amb una pràctica assídua, els músculs es van estirant amb més facilitat i les articulacions augmenten l’elasticitat, de manera que ajuda a previndre les malalties que apareixen amb l’edat.
 • Regulació del sistema nerviós-endocrí: El ioga ajuda a regular i a restablir l’equilibri dels nostres sistemes nerviós i endocrí, que són responsables del procés de recepció, integració i resposta de tot tipus d’informació que reben el cos i la ment.
 • Alleujament del dolor: La pràctica de postures d’esta disciplina, juntament amb la relaxació, la meditació i la seua combinació, proporcionen un alleujament considerable del dolor en les persones amb malalties de qualsevol tipus.
 • Reducció de l’estrés: Mitjançant la pràctica del ioga, el nostre cos allibera tensions acumulades i aconseguix un gran estat de relaxació que influïx sobre el nostre sistema nerviós central, així com sobre el circulatori, el digestiu i el respiratori. El ioga permet que es reduïsquen no solament els símptomes de l’estrés, sinó que puguem ser conscients de les causes que el provoquen.