Calamar a la concassé de tomaca amb gules fregides 

Ingredients per a 4 persones:

   4 calamars

   3 tomaques depera (mitjanes i dures)

   1 paquet degules fresques o congelades

   4 culleradesd’oli d’oliva verge extra

   3 culleradesde vinagre de Mòdena.

   Farina decigró

   Sal

   Pebre negre

   Julivert

  Pimienta negra

  Perejil

Pescados

Compartix

ELABORACIÓ


PER A LA CONCASSÉ DE TOMACA

1. Pela les tomaques, lleva’n les llavors i talla-les a dauets menuts.

2. Col·loca’ls en un bol i salpebra’ls al gust.

3. Afig-los l’oli d’oliva i el vinagre de Mòdena, mescla-ho bé i reserva-ho.

 

PER A LES GULES FREGIDES

1. Arrebossa les gules amb la farina de cigró.

2. Frig-les en oli abundant fins que estiguen daurades.

3. Torca-les sobre el paper absorbent per a eliminar-ne l’excés de greix. Reserva-les.

 

PER AL CALAMAR

1. Fes uns talls poc profunds als calamars.

2. Afig-los un poc de sal.

3. Cuina’ls a la planxa fins que es dauren amb un poc d’oli d’oliva perquè no s’apeguen. 

 

PER A L’EMPLATAMENT

1. Col·loca un llit de gules fresques en el plat on ho vulgues servir.

2. Posa al damunt el calamar a la planxa.

3. Tira la salsa concassé de tomaca per damunt.

4. Decora-ho amb un poc de julivert picat.