Calamar a la concassé de tomaca amb gules fregides
Ingredients per a 4 persones:
• 4 calamars
• 3 tomaques depera (mitjanes i dures)
• 1 paquet degules fresques o congelades
• 4 culleradesd’oli d’oliva verge extra
• 3 culleradesde vinagre de Mòdena.
• Farina decigró
• Sal
• Pebre negre
• Julivert
• Pimienta negra
• Perejil
Pescados
Compartix
ELABORACIÓ
PER A LA CONCASSÉ DE TOMACA
1. Pela les tomaques, lleva’n les llavors i talla-les a dauets menuts.
2. Col·loca’ls en un bol i salpebra’ls al gust.
3. Afig-los l’oli d’oliva i el vinagre de Mòdena, mescla-ho bé i reserva-ho.
PER A LES GULES FREGIDES
1. Arrebossa les gules amb la farina de cigró.
2. Frig-les en oli abundant fins que estiguen daurades.
3. Torca-les sobre el paper absorbent per a eliminar-ne l’excés de greix. Reserva-les.
PER AL CALAMAR
1. Fes uns talls poc profunds als calamars.
2. Afig-los un poc de sal.
3. Cuina’ls a la planxa fins que es dauren amb un poc d’oli d’oliva perquè no s’apeguen.
PER A L’EMPLATAMENT
1. Col·loca un llit de gules fresques en el plat on ho vulgues servir.
2. Posa al damunt el calamar a la planxa.
3. Tira la salsa concassé de tomaca per damunt.
4. Decora-ho amb un poc de julivert picat.