Canelons de txangurro
Ingredients per a 4 persones:
• 1 bou de mar (fresc o congelat)
• 1 paquet de plaques de canelons
• 2 cebes tendres (mitjanes)
• 3 tomaques madures
• 1/2 got de vi
• 2 cullera desde farina
• 1 cullerada d’anou moscada
• 500 ml de caldo de peix
• Oli d’oliva verge extra
• Sal
• Pebre negre
• Llorer
Pescados
Compartix
ELABORACIÓ
PER AL TXANGURRO
1. Posa aigua a bollir amb un grapat de sal i una fulla de llorer.
2. Quan alce el bull, fica-hi el bou de mar i deixa-ho coure durant 15 o 20 minuts quan haja tornat a bollir.
3. Deixa-ho refredar.
4. Una vegada fred, trau tota la carn del bou de mar.
PER AL SOFREGIT
1. Ratlla la ceba i la tomaca.
2. Posa en una paella la ceba i la tomaca ratllada amb la carn del bou de mar.
3. Flameja-ho amb el vi blanc.
4. Salpebra-ho al gust i deixa-ho refredar.
PER A LA VELOUTÉ
1. Posa en una cassola la ceba, la farina, les espècies i el caldo de peix.
2. Remena-ho a foc lent fins que tot quede ben lligat.
PER A L’EMPLATAMENT
1. Ompli els canelons amb la pasta de bou de mar.
2. Col·loca’ls en la safata o en el recipient on els hages de servir.
3. Cobrix-los un poc amb la velouté.