Capó farcit
Ingredients per a 4 persones:
• 1 capó sencer (desossat però sense obrir)
• 500 g de carn picada
• 150 g de bacó
• 8 o 10 prunes seques
• 1 kg de creïlles de guarnició
• 500 g de carlotes de guarnició
• 2 alls
• 2 ous
• 1 got de vi blanc o cava
• 1 gotet de llet
• 1 grapat de pinyons
• Molla de pa o pa ratllat
• Raïm blanc
• Sagí de porc
• Sal
• Pebre negre
Carnes
Compartix
ELABORACIÓ
PER AL CAPÓ
1. Posa en un bol la carn picada, el bacó picat, els alls picats, les prunes seques tallades per la mitat i els pinyons.
2. Introduïx el farciment que has preparat dins del capó desossat.
3. Cus amb fil de palomar, o bé unix amb furgadents, tant l’obertura del coll com la del darrere.
4. Unta el capó farcit amb sagí de porc per tots els costats.
5. Precalfa el forn a 190 ºC.
6. Cuina el capó al forn 45 minuts per cada costat. La part del pit necessitarà uns minuts més.
7. Durant la cocció, arruixa el capó amb un got de cava o de vi blanc. I ves remullant-lo cada 10 o 15 minuts amb el suc que va amollant el capó perquè no es resseque, fins que estiga ben cuit.
8. Durant els últims minuts de la cocció, encén la graella perquè la pell es daure i quede cruixent.
PER A LA GUARNICIÓ
1. Passa a un casset tots els sucs que ha amollat el capó i deixa’ls reduir fins que agafen consistència de salsa.
2. Bull les creïlles i les carlotes.
3. Una vegada cuites, escorre-les i salta-les.
PER A L’EMPLATAMENT
Col·loca el capó al centre d’una safata de servir i decora’l amb la salsa, les creïlles, les carlotes i el raïm al voltant.