Els Cinc de

Amaya Valdemoro

Foto: Ainhoa Gomà

ELS CINC DE

23 abril 2018

Compartix

Per la realització d’este reportatge, Amaya Valdemoro i Consum entreguen 500 € en aliments a la ONG ACCEM per al seu repartiment entre els més desfavorits.


El bàsquet femení espanyol no s'entén sense ella. Amaya Valdemoro és considerada com la millor jugadora espanyola de bàsquet de la història. Ha sigut guanyadora de 3 anells de la NBA femenina, ha participat dos vegades en els Jocs Olímpics i ha rebut una infinitat de trofeus més. Es va retirar en 2013, però seguisc vinculada a l'esport que tantes alegries li ha donat comentant partits en Movistar +, treball que compagina amb una important labor de divulgació del bàsquet, sobretot, entre els més menuts.


Aquí van sus "cinco de":

LLET D'AMETLA

Desque vaig deixar de jugar al bàsquet, acostume a cuidar-me i tindre mésprecaució del que menge. Fa dos anys que intente no prendre lactis. La llet devaca l'he substituït per llet d'ametla. Sempre tinc en la nevera. 


TOMAQUES

L'ensalada és un dels meus plats bàsics. L'encisam i les tomaques estan sempre presents en ma casa. Sòl dir que deixe al meu estómac un poc trist. Visc sola i la meua alimentació es basa en verdures. A la nit, moltes vegades, em prepare una tomaca amb oli d'oliva i sal.


LENTILLES

M'encanten els llegums. Són la meua perdició, sobretot les llentilles. Les sòl prepararamb verdures i ossos de pernil, alguna vegada els pose xoriç, encara que ja nosòl cuinar-les perquè em feia perols enormes i no parava de menjar fins que nom'ho acabava tot. 


POMES FUJI

Són elmeu aliment entre hores. Les pomes són súper saludables i esta varietat enconcret és de les que més m'agrada.Prenc prou fruita, però si he de triar entre totes, em quede amb la poma.


CONTRACUIXA DE POLLASTRE

Un altre dels meus bàsics és el pollastre. Ho vaig combinant amb peix, normalment salmó,en els meus dinars o sopars. No menge res de carn roja. La meua alimentació ésmolt sosa, però m'agrada cuidar-me!