Ensalada de taronja i abadejo

Ingredients per a 4 persones:

   4 taronges

   4 tires d’abadejo anglés

   1 ceba tendra (gran)

   Olives negres al gust

   Oli d’oliva verge extra

Entrantes y aperitivos

Compartix

ELABORACIÓ


PER A LA TARONJA

Pela els gallons de la taronja al viu. 

Cal traure’ls nets de pell i membrana.

1. Primer talla els extrems de la taronja i així s’aguantarà millor.

2. Retira la corfa de dalt a baix, sense que quede gens de pell blanca.

3. Amb un ganivet menut i afilat, fes uns talls a cada galló per a eliminar la membrana que separa els diferents gallons.

4. Reserva’ls en la nevera.

 

PER A LA RESTA D’INGREDIENTS

1. Talla ceba tendra a la juliana i deixa-la en remull amb un poc de sucre, per a eliminar la picor que puga tindre. Reserva-la.

2. Esmolla l’abadejo anglés a tires. No cal dessalar-lo. Reserva’l.

 

PER A L’EMPLATAMENT

1. Escorre la ceba a la juliana i torca-la.

2. Col·loca els gallons de taronja, la ceba a la juliana, l’abadejo anglés i les olives negres.

3. Acaba amb un bon raig d’oli d’oliva.