Ensalada de taronja i abadejo
Ingredients per a 4 persones:
• 4 taronges
• 4 tires d’abadejo anglés
• 1 ceba tendra (gran)
• Olives negres al gust
• Oli d’oliva verge extra
Entrantes y aperitivos
Compartix
ELABORACIÓ
PER A LA TARONJA
Pela els gallons de la taronja al viu.
Cal traure’ls nets de pell i membrana.
1. Primer talla els extrems de la taronja i així s’aguantarà millor.
2. Retira la corfa de dalt a baix, sense que quede gens de pell blanca.
3. Amb un ganivet menut i afilat, fes uns talls a cada galló per a eliminar la membrana que separa els diferents gallons.
4. Reserva’ls en la nevera.
PER A LA RESTA D’INGREDIENTS
1. Talla ceba tendra a la juliana i deixa-la en remull amb un poc de sucre, per a eliminar la picor que puga tindre. Reserva-la.
2. Esmolla l’abadejo anglés a tires. No cal dessalar-lo. Reserva’l.
PER A L’EMPLATAMENT
1. Escorre la ceba a la juliana i torca-la.
2. Col·loca els gallons de taronja, la ceba a la juliana, l’abadejo anglés i les olives negres.
3. Acaba amb un bon raig d’oli d’oliva.