Sopars saludables

Dedicar temps a cuinar a la nit sempre és un inconvenient i acabem sopant qualsevol cosa. Vos reptem a fer estes receptes ràpides i saludables.

hui mengem

CompartixSegur que moltes vegades, mentre penses què faràs per a sopar, et dius a tu mateix: “hui sí, hui farem un sopar sa i lleuger, total, tampoc costa tant”, però quan arribem a casa, cansats de tot el dia, la idea pot canviar i ens decantem per alguna cosa més ràpida i, normalment, més calòrica.


No caigues en el parany de la comoditat, sopar sa no està renyit amb preparar alguna cosa ràpida. Et portem receptes senzilles i saludables perquè et cuides sense passar molt de temps en la cuina. Al cap i a la fi, sopar de manera saludable ens aporta beneficis en la salut i, fins i tot, en el nostre aspecte físic.


Per què és important fer sopars lleugers?

El sopar és l’última menjada del dia i té com a objectiu principal no gitar-nos amb l’estómac buit i contribuir així a un bon descans. Tanmateix, no ha de ser una menjada tan abundant com el desdejuni o l’esmorzar, ja que a penes consumirem energia durant la nit.


Pren nota d’estos consells:

1. El sopar ha d’aportar entre un 15 i un 25% del total de calories diàries.

2. Hem de procurar sopar un parell d’hores abans de gitar-nos, així ens ficarem al llit amb la digestió feta.

3. La pasta, l’arròs, la pizza i, per descomptat, els sucres i la brioixeria industrial, és millor evitar-los.

4. Es recomana evitar els aliments que tinguen una digestió difícil, com l’all o la ceba, així com els condiments picants.Què ha de contindre un sopar saludable?

  • Fruites i verdures: la meitat del plat
  • Proteïnes: ous, carn, peix, llegums, fruita seca, etc. Un quart de plat.
  • Hidrats de carboni: pa, pasta o arròs, sempre integral. Un quart de plat.


Receptes originals de sopars ràpids i sans