Lluç farcit de gambes i porros

Ingredients per a 1 lluç:  

1 lluç sencer obert i net, 2 porros, 8 gambots, 3 cullerades de formatge d’untar, 400 ml de caldo de peix, 100 ml de vi blanc, Oli d’oliva verge extra, Sal i pebre, Safrà, Farina, Julivert

Pescados

Compartix

ELABORACIÓ

1. Per al farciment, estova el porro picat molt fi i afig-li el gambot pelat i trossejat (reserva’n elscaps). Cuina-ho 3 minuts i afig-li el formatge d’untar. Reserva-ho en fred 20minuts

2. Salpebra el lluç, farcit amb la mescla anterior, i cuina’l 20 minuts al forn a 200º. Pots lligar-lo amb un fil

3. Mentrestant, prepara la salsa. En un cassó amb un raig d’oli d’oliva verge extra sofrig els caps de gambot. Reserva’ls 2 minuts. Retira els caps i afig el safrà en la mateixa paella perquè es daure uns segons. Seguidament, la farina, el vi blanc i el caldo de peix

4. Remena-ho fins que s’espessisca i emplata-ho amb la salsa en la base i el peix per damunt.


Pots decorar-ho amb una miqueta de julivert picat.