Pits de pollastre farcits amb geleé de nadal
Ingredients per a 4 persones:
500 g de pits de pollastre (demana-li al Mestre de la Frescor que te’ls talle per a farcir-los)
500 g de magre de porc picat
500 g de panses
30 g d’ametles
30 g de pistatxos pelats
350 g de bolets variats
1 gotet de brandi
Caldo de pollastre
Làmines de gelatina
Figues seques
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre negre
Carnes
Compartix
ELABORACIÓ
PER ALS PITS DE POLLASTRE
1. Salpebra els pits i reserva’ls.
2. Pica les ametles i els pistatxos i reserva’ls.
3. Trosseja els bolets i reserva’ls.
4. Col·loca en cada pit una capa de carn picada salpebrada, una capa de fruites seques, les panses i els bolets.
5. Enrotlla els pits de pollastre i lliga’ls amb un fil de palomar.
6. Pinta’ls amb oli d’oliva.
7. Cuina’ls al forn a 180 ºC uns 30 minuts.
8. Trau-los del forn, deixa’ls refredar i retira’n el fil.
PER A LA GELEÉ DE CONSOMÉ
1. Posa el caldo de pollastre a calfar.
2. Quan alce el bull, afig-li el brandi i cuina-ho fins que s’evapore l’alcohol.
3. Abaixa el foc, afig la gelatina i cuina-ho fins que es dissolga.
4. Apaga el foc i fica la geleé en el congelador o en la nevera perquè es refrede.
5. Una vegada freda i quallada, talla-la a dauets per a acompanyar el pollastre.