Pits de pollastre farcits amb geleé de nadal 

Ingredients per a 4 persones:

 500 g de pits de pollastre (demana-li al Mestre de la Frescor que te’ls talle per a farcir-los)

500 g de magre de porc picat

500 g de panses

30 g d’ametles

30 g de pistatxos pelats

350 g de bolets variats

1 gotet de brandi

Caldo de pollastre

Làmines de gelatina

Figues seques

Oli d’oliva verge extra

Sal

Pebre negre

Carnes

Compartix

ELABORACIÓ


PER ALS PITS DE POLLASTRE

1. Salpebra els pits i reserva’ls.

2. Pica les ametles i els pistatxos i reserva’ls.

3. Trosseja els bolets i reserva’ls.

4. Col·loca en cada pit una capa de carn picada salpebrada, una capa de fruites seques, les panses i els bolets.

5. Enrotlla els pits de pollastre i lliga’ls amb un fil de palomar.

6. Pinta’ls amb oli d’oliva.

7. Cuina’ls al forn a 180 ºC uns 30 minuts.

8. Trau-los del forn, deixa’ls refredar i retira’n el fil.

 

PER A LA GELEÉ DE CONSOMÉ

1. Posa el caldo de pollastre a calfar.

2. Quan alce el bull, afig-li el brandi i cuina-ho fins que s’evapore l’alcohol.

3. Abaixa el foc, afig la gelatina i cuina-ho fins que es dissolga.

4. Apaga el foc i fica la geleé en el congelador o en la nevera perquè es refrede.

5. Una vegada freda i quallada, talla-la a dauets per a acompanyar el pollastre.