ALBERTO SOLER

ELS CINC DE

Compartix


Per la realització d’este reportatge, Alberto Soler i Consum entreguen 500€ a La Dinamo.Alberto Soler és psicòleg sanitari, té un màster en Psicologia Clínica i de la Salut i és especialista europeu en psicoteràpia. Té més de dèsset anys d’experiència en esta última àrea, que compagina amb la divulgació en xarrades i conferències i amb col·laboracions en la premsa, la ràdio i la televisió sobre educació i criança. És coautor dels llibres Hijos de padres felices (Kailas, 2017), Niños sin etiquetas (Paidós, 2020) o La gran guía de la crianza (Paidós, 2023), entre d’altres. En les xarxes socials tracta temes relacionats amb el creixement personal i la criança dels fills de manera habitual.

Ací van els seus “cinc de”:


  

CAFÉ

Els que em coneixen saben que m’encanta el café; m’agrada molt, potser massa. En el desdejuni, en l’esmorzar, en el dinar, de vesprada, de nit… està tan bo! Això sí, la varietat 100% arabica i si és de comerç just i de cultiu sostenible, molt millor.

  

FRUITA SECA

Quin vici! En casa no poden faltar pistatxos, anacards, ametles, cacauets, anous… Igual et resolen un aperitiu que venen bé per a un esmorzar o un berenar. La fruita seca és eixe aliment versàtil i polivalent que sempre abellix.

  

LLEGUMS

Un altre bàsic imprescindible. Amb permís de les llentilles, però que bons estan els cigrons en el potatge, l’olla, el cuscús, l’humus…  pràcticament de qualsevol manera. Quan fa fred, especialment en guisats, però també durant tot l’any en ensalades o d’altres formes.

  

PLÀTAN

És fantàstic, tan net i fàcil de menjar; a mi m’agrada bona cosa! És un costum molt freqüent en casa dir que “som una família de micos”, perquè és estrany el dia que anem al supermercat i no comprem plàtans. A tots ens encanten.

  

OLI D'OLIVA

A vore si el preu baixa prompte, perquè no sabem viure sense oli. I no només perquè tinga molts beneficis per a la salut, sinó perquè és un plaer per als sentits. En una llesca de pa, en una ensalada… que afortunats que som de tindre oli d’oliva de tantíssima qualitat tan prop de casa.