Allarga l'estiu en la pell. Consells per a mantindre el color moré

Les vacances s'acaben i tornem a les rutines quotidianes. Per a retardar la 'síndrome postvacacional' en la pell, et proposem set consells que t'ajudarán pequè el color moré se't mantinga daurat durant més temps. Pren nota!

SALUT I BELLESA

9 setembre 2016

Compartix

1. HIDRATA'T

Mantindre la pell hidratada, tant per dins com per fora, és fonamental per a allargar el color moré i perquè mostre un aspecte sa i bonic. Hem d’utilitzar, diàriament, cremes hidratants per a evitar descamacions i que ens acabem pelant. També és important beure molta aigua per a hidratar-nos per dins, ja que influïx directament en l’aspecte de la pell i millora la seua elasticitat.

2. EXFOLIACIÓ

Després de l’època estival, és recomanable utilitzar exfoliants corporals suaus per a eliminar les cèl·lules mortes, segons l’Acadèmia
Espanyola de Dermatologia. Estos productes milloren, a més, la penetració de les cremes hidratants. S’han d’utilitzar en intervals d’un mínim de 10-12 dies.

3. SEGUIX AMB LA CREMA POSTSOLAR

PPer a alentir al màxim “el blanc oficina” en la pell, continua utilitzant la crema postsolar. Habitualment, estes cremes, a més de calmar la pell, contenen productes actius que allarguen el bronzejat, com ara
pèptids i antioxidants. Es pot utilitzar diàriament, en combinació amb la crema hidratant habitual.

¿Sabies que.?

Hi ha aliments que potencien el color moré, com
la tomaca, el meló d’Alger, la carlota, els espinacs...

4. AUTOBRONZEJADOR

L’autobronzejador potenciarà el to de la pell, gràcies a una molècula, la DHA, que aprofita la reacció química de l’oxidació quan entra en contacte amb la pell. En pots trobar tant en format de tovalletes
com de llet corporal.

5. ALIMENTS ALIATS

Sabies que hi ha aliments que potencien el color moré? Tomaca, meló
d’Alger, carlotes, espinacs… t’ajuden a conservar el color daurat de la pell durant més temps:

• Carlota: és bona per a bronzejar, però també per a mantindre el bronzejat. En podem prendre liquada, amb una miqueta d’aigua. La raó és pel seu alt contingut en provitamina A o betacaroté, que fa que formem retinol, que alhora influïx en la pigmentació de la pell perquè activa la melanina.

• Fruits rojos: contenen antocians, que són antioxidants. A més, ajuden a enfortir i conservar el col·lagen en el cos, cosa que millora l’elasticitat de la pell.

 Oli d’oliva: pels seus àcids grassos naturals i l’aportació de vitamina E i K, que permet mantindre l’elasticitat en la pell i que tinga un aspecte saludable.

 Tomaca: també són riques en betacarotens, com el licopé, que és el
que li dóna el color roig característic, com el meló d’Alger, les cireres o les maduixes. El que fa la tomaca és donar un aspecte més sa i suau a la pell.

• Molta vitamina C: a través de cítrics i kiwis: la vitamina C és un potent antioxidant que estimula la formació de col·lagen en la pell.

• Greixos insaturats: són els greixos “bons”, com el greix poliinsaturat, present en el peix blau, les fruites seques, l’alvocat, el salmó, la tonyina, la cavalla, les sardines o la soja. Ajuden a l’elasticitat de la pell.

• Cereals i llegums: perquè contenen manganés, que és un mineral que absorbix els rajos UVA i actua com a filtre, bloquejant els radicals lliures i ajudant a la pigmentació de la pell. També és present en les anous.

És important beure molta aigua per a hidratar-nos per dins.

6. DUXES D'AIGUA FREDA

Les dutxes d’aigua freda són beneficioses durant tot l’any perquè
activen la circulació. Cal tindre en compte que l’aigua massa calenta pot provocar deshidratació en la pell, de manera que es descama i, finalment, ens pelem.

5. NUTRICOSMÈTICA

Igual com passa amb la hidratació de la pell, també podem allargar el bronzejat amb pastilles bronzejadores. Funcionen estimulant la melanina i la pigmentació cutània, sense que hàgem de prendre
el sol. Consulta el teu farmacèutic o el teu especialista en bellesa, ja que estan desaconsellades per a persones amb melasma (taques fosques de color marró localitzades habitualment a la cara).