Quines són les propietats dels anacards i com afecten la nostra salut?

Coneixes els beneficis i les propietats dels anacards? Saps què aporten a la salut? En este article t’ho expliquem tot sobre els anacards. Pren nota!

els frescos

Compartix

L’anacard és considerat una fruita seca. És un producte selecte, ja que com que és difícil d’extraure, té un preu alt. En la pel·lícula de Nicolas Cage i Bridge Fonda Et podria passar a tu, un policia (Nicolas Cage) compartix un premi milionari de la loteria amb una cambrera, i el primer capritx que decidix donar-se la protagonista en saber que és rica és un pot d’anacards que assaborix com una cosa molt especial. Més enllà d’esta anècdota, els anacards atresoren propietats i beneficis per a la salut molt destacables.

El fruit de l’anacard té dos parts. La primera és un pseudofruit amb forma de poma i de color groguenc, i el segon és l’anou o fruita seca que coneixem com a anacard. Este es troba en la part inferior del pseudofruit i està cobert per un clafoll que s’ha d’extraure per a poder-lo consumir.

Els anacards tenen propietats i contraindicacions. Revisem-les.

Informació nutricional dels anacards

Els beneficis de menjar anacards són múltiples i variats. Esta fruita seca, per exemple, és majoritàriament grassa. L’anacard té un valor energètic al voltant de les 553 kcal per 100 grams. Ric en minerals, vitamines i àcids grassos, és una aportació d’energia extra que reduïx el risc cardiovascular, ajuda a reduir el colesterol i millora la salut del sistema nerviós i el rendiment.

A més, gràcies a estos greixos saludables (cal mencionar que són un producte saludable si no es mengen fregits i amb sal), la majoria dels quals són insaturats i poliinsaturats i es combinen amb proteïnes vegetals i fibra, l’anacard és un aliment amb un gran efecte assaciant que pot ajudar a evitar picar entre hores i és un aperitiu d’allò més sa.

També té molts minerals, com el ferro i el magnesi, claus per a enfortir el sistema immunitari i per a previndre l’anèmia.

Entre les vitamines, en destaquem algunes dels grups B i E.

Possibles contraindicacions dels anacards

L’anacard és una de les fruites seques més atractius pel sabor que té i perquè és molt fàcil de menjar, sol o afegint-lo a alguns plats, la majoria dels quals, orientals. Però açò és com tot, i l’anacard també té coses negatives. Aporta moltes calories i cal menjar-lo amb moderació.

Per una altra banda, entre les contraindicacions dels anacards en cru, destaca que no es poden consumir en este estat. Això és perquè l’interior del clafoll que recobrix l’anacard conté oli fenòlic. Consumir-lo no és beneficiós per a la salut, ja que no és comestible perquè conté cardol i àcid anacàrdic, per això es ven sempre cuit al vapor (naturals) o torrats. Per a obtindre tots els beneficis dels anacards, és millor menjar-se’ls sense sal.

Moltes persones són al·lèrgiques a les fruites seques i també ho poden ser als anacards, per tant, cal tindre açò en compte.

Els anacards tenen propietats més que interessants per a introduir-los en la dieta de manera moderada. Així, podrem guanyar energia i ajudar a tindre el colesterol en nivells adequats, sempre complementat, això sí, amb altres hàbits saludables com una alimentació variada i activitat física moderada.