Anou moscada: propietats i beneficis
Aprén sobre l’anou moscada, propietats increïbles i com pots incorporar-la en la teua vida diària. Aprén d’esta meravella!
els frescos
Compartix
Què és l’anou moscada?
Hem sentit molt a parlar d’esta espècia, però sabem realment què és l’anou moscada? Lluny del que puga paréixer, i a pesar del nom que té, l’anou moscada no és una anou, sinó una baia que procedix del fruit de l’arbre tropical Myristica fragans, originari de les illes Moluques (també conegudes com a illes de les espècies). L’arbre que l’acull sol mesurar de 5 a 20 metres d’alçada i, a més d’anou moscada, produïx una altra espècia anomenada “macís” (això sí, amb un sabor més amarg i menys intens que l’anou moscada).
Per tant, per a resoldre el dubte habitual de si l’anou moscada és una fruita seca, la resposta és que no. De fet, es fa servir sobretot com a espècia perquè té un sabor particular, intens i aromàtic i per la seua gran versatilitat, ja que és dolça i picant al mateix temps. També té un reregust llenyós característic molt particular en boca.
L’anou moscada s’usa des de l’antiguitat, i marida tan bé amb la carn com amb el peix, com també molt bé amb verdures, llegums, ous, salses i inclús amb begudes i postres. Durant l’edat mitjana era una de les espècies més cotitzades i valuoses, i quan es va estendre pel centre d’Europa va començar a ser habitual usar-la entre les classes més adinerades. A més de ser un element clau de la gastronomia d’alguns països d’Europa de l’est, també va començar a usar-se prompte per altres atributs, ja que l’anou moscada té propietats molt interessants.
Beneficis i propietats de l’anou moscada
Esta espècia és font de vitamines A, B i C, com ara folats, niacina i riboflavina, i de minerals com potassi, ferro, magnesi, fòsfor i calci. Per tot això, l’anou moscada té beneficis per a la salut que convé conéixer. Gràcies a l’acció antiinflamatòria i antibacteriana, servix per a millorar les afeccions bucals i les malalties digestives. Té uns components relaxants i lleugerament sedants que són útils en forma d’infusió per a calmar els nervis, alleujar el dolor de genives i inclús previndre l’insomni.
Així mateix, es considera que el consum d’anou moscada ajuda a previndre cardiopaties, a afavorir una bona circulació sanguínia i a enfortir el sistema cardiovascular. També s’usa per a alleujar la inflamació intestinal, ja que actua com un antiinflamatori natural. A tot això, hem de sumar que l’anou moscada és beneficiosa per a la pell i s’usa, juntament amb ingredients com la mel o l’avena, en la preparació d’exfoliants naturals.
A quins menjars podem tirar anou moscada?
Després de conéixer tots els beneficis que té, és lògic que vulguem saber a quins menjars podem tirar anou moscada. El cas és que, tant molta com ratllada, pot estar present en guisats, sopes, salses (com la beixamel), purés, en plats de pasta, amb creïlles… Esta espècia també és un clàssic en begudes calentes, com el café o el xocolate, i en postres com ara bescuits, galletes, coques, flams o natilles. A més a més, se sol usar com a condiment per a elaborar ponxos o postres de Nadal.
Es pot menjar anou moscada en l’embaràs?
El consum d’anou moscada durant l’embaràs està desaconsellat. Tampoc es recomana ingerir grans dosis d’esta espècia, ja que conté alguns compostos com la miristicina, que en quantitats excessives és tòxica per a la salut i pot causar somnolència, marejos, confusió, al·lucinacions, sequedat de boca, augment de temperatura, sudoració excessiva, cansament, cefalea, sudoració excessiva, atacs de pànic, convulsions… Finalment, has de saber que estos símptomes podrien aparéixer al cap de 30 minuts d’haver consumit l’anou moscada i que poden tardar 10 hores a desaparéixer per complet.