Propietats de les anous 

Les anous són la fruita seca per excel·lència. Gràcies a la seua font de minerals, vitamines i, per descomptat, a l’increïble sabor que tenen, són les més triades per tots.

els frescos

Compartix


Les anous són una de la fruita seca que té més popularitat entre els consumidors. Tenint en compte les nombroses propietats que té, és fàcil saber per què. De fet, els beneficis de les anous es compten a grapats: afavorixen els sistemes cardiovascular, nerviós i digestiu, i aporten nombrosos minerals i vitamines. L’anou és la fruita seca amb més antioxidants.


A més, les anous són bones per a persones que volen perdre pes per la capacitat que tenen de substituir altres aliments i de saciar. També suposen un aliment molt energètic i nutritiu (complement ideal per als esportistes), i ric en potassi (que facilita el desenvolupament muscular), zinc (que intervé en el sistema nerviós), magnesi i fòsfor. Les vitamines que oferixen tampoc es queden arrere, i destaquen les del grup B, que contribuïxen al bon funcionament del cervell i del sistema nerviós. A això se sumen les proteïnes i la fibra, també claus en la composició. 


Les anous i les propietats que tenen fan que siguen ideals per a molts moments i ocasions. Encara més: este aliment és un dels més versàtils en la cuina i està present en receptes com les ensalades i salses per a guisats, com a ingredient de pans, en receptes de pasta o en dolços i postres. I si amb tots estos motius no n’hi havia prou per a disfrutar de les anous, convé que sàpies que no només hi ha una modalitat d’anous, sinó diverses!Les anous de macadàmia o l’anou pacana són algunes varietats d’anous que podem trobar amb relativa facilitat. Les anous de macadàmia tenen propietats tan interessants com els àcids grassos insaturats que contenen, indispensables per a evitar problemes cardiovasculars, igual que la resta d’anous. Este tipus d’anou també és rica en fibra, que regula el trànsit intestinal, i fòsfor, que afavorix l’enfortiment i desenvolupament no només dels ossos, sinó també de les dents. Són originàries d’Austràlia i es caracteritzen per tindre un to blanquinós per dins. Com a curiositat, a més de consumir-les, se solen utilitzar en forma d’olis per a aplicar en la pell. S’han de consumir en cru i en quantitats moderades, ja que tenen una aportació energètica elevada, igual com la resta d’anous. 


D’altra banda, l’anou pacana també té propietats molt interessants per a la salut: els àcids grassos insaturats que conté, com l’omega 3 (igual que la resta d’anous), cuiden el sistema cardiovascular; la fibra i esterols vegetals disminuïxen l’absorció dels  triglicèrids, i el coure i magnesi contribuïxen a una bona funció cerebral. Pel que fa al sabor, és lleugerament més dolça que l’anou tradicional i destaca visualment perquè té un aspecte lleugerament daurat i allargat. 


Quin és el millor moment del dia per a menjar anous?

Tenint en compte tot això, hi ha una pregunta que segur que estàs a punt de formular: quantes anous es poden menjar al dia? L’opinió generalitzada és que, per a mantindre una dieta equilibrada, hauríem d’ingerir-ne entre 30 i 40 g al dia, que es traduïx en unes sis anous diàries. 


Finalment, has de saber que menjar anous de nit té beneficis. I és que les anous ajuden a agafar el son i, a més, en milloren la qualitat, ja que són una de les millors fonts de melatonina (també coneguda com “l’hormona del son”). A més d’això, incloure anous en el sopar també és una bona opció per tots els beneficis de què hem parlat prèviament. Sens dubte: l’anou és eixe aliment que potser no sabies que volies però que, definitivament, necessites incorporar a la teua vida. A més, les anous contenen triptòfan (com altres fruites seques), que és un aminoàcid essencial que ajuda en la síntesi de melatonina, afavorix l’estat d’ànim i participa en el cicle del son. Però no estarien indicades per a prendre exclusivament de nit…