Bava ganoush: recepta original

Un dels plats essencials i més populars del menjar àrab, que, igual que l’hummus de cigrons, ha arribat per a quedar-se.

hui mengem

Compartix


 L’ingredient principal del bava ganoush és l’albergina. Esta hortalissa prové originalment de l’Índia i es diu que forma part de la dieta des de fa més de 2.000 anys aC. Els àrabs es van encarregar d’estendre-la per Europa i, específicament, a Espanya, on a poc a poc ha guanyat terreny en el menjar mediterrani.

Propietats i beneficis de l’albergina

El benefici principal de l’albergina és que és aigua en un 92%, i la resta de la composició és fibra, hidrats de carboni i proteïna. Això la fa molt lleugera i saludable.

Hi ha diferents tipus d’albergines, però entre les més conegudes hi ha l’americana, la italiana, les blanques, les sicilianes, les japoneses i les índies. Es distingeixen per la mida i pel color, però totes tenen un gran sabor i són superversàtils en la cuina.

Recepta original del bava ganoush

La recepta original del baba ganoush o paté d’albergina és molt senzilla i similar a l’hummus de cigrons: conté albergines al forn, all, tahina, suc de llima, sal i oli d’oliva. És l’entrant o aperitiu perfecte i se sol acompanyar amb pa de pita. Si vols elaborar la recepta original a casa, pren nota:


Ingredients bava ganoush (2 persones)

Una albergina ratllada gran
- 1 o 2 alls al gust
- Mitja llima
- Tres cullerades de llavors de sèsam
Una cullerada de tahina
Dues cullerades d’oli d’oliva
Sal i pebre al gust

Preparació:

- Talla les albergines de forma allargada i col•loca-les sobre una font, i a continuació torra-les al forn fins que estiguen tendres durant uns 30-45 minuts.
Retira la corfa i les llavors de les albergines, pica-les finament i afig-les a la picadora.
Tira-hi el suc de mitja llima, els alls triturats i l’oli d’oliva fins que quede una pasta homogènia i sense grums.
Finalment, tira-hi la tahina, sal i pebre al gust.