Caldereta de corbina
La caldereta de corbina és un guisat ple de sabor i molt popular a Espanya. Aprén a preparar un plat amb què disfrutaran tots a casa. Anem a això!
hui mengem
Compartix
INGREDIENTES :
- 1 corbina en lloms (d’1 kg aprox.)
- 4 gambots
- 1 porro
- 1 ceba tendra gran
- 2 alls
- 3 tomaques madures
- 2 creïlles grans
- 125 ml d’oli d’oliva
- Farina
- 1 culleradeta de pebre roig dolç
- 1 raig de conyac
- 1 litre de caldo de peix
- Sal
- 2 llesques de pa del dia d’abans
- 1 all
- 25 g d’ametles crues
- 10 g de pinyons
- 1 copa de conyac
- Julivert fresc
ELABORACIÓ PAS A PAS:
1. Talla la tomaca, el porro, la ceba i l’all a trossets molt menuts i fins. Reserva’ls per separat.
2. Pela les creïlles i partix-les amb un esclafit amb l’ajuda del ganivet. Esta tècnica t’ajudarà a espessir el caldo d’una manera natural.
3. Aboca 125 ml d’oli d’oliva en una cassola i sofrig els gambots ja pelats. Reserva’ls per separat.
4. Arrebossa la corbina amb farina i sofrig-la en el mateix oli fins que quede daurada. Reserva-la per separat.
5. Afig a l’olla, juntament amb l’oli usat, el pa del dia d’abans, un all, les ametles i els pinyons. Una vegada estiguen daurats i impregnats d’oli, trau-los de la olla i posa’ls en la picadora juntament amb les fulles d’un ramet de julivert i un poc d’oli.
6. Aboca un poc més d’oli en l’olla per a fer el sofregit. Per a fer-ho, aboca l’all, la ceba, el porro i la tomaca en l’olla. Abaixa el foc i sofrig-los a foc lent. Una vegada ja cuits estos ingredients, afig les creïlles a la barreja, la sal, el pebre roig dolç, la copa de conyac i el caldo del peix. Deixa-ho bullir de 15 a 18 minuts aproximadament. Passat este temps, afig la picada a la mescla i remena bé el caldo perquè s’impregne de tot el sabor.
7. Afig la corvina i els gambots al caldo, deixa’ls bullir de 6 a 8 minuts i… a disfrutar!