CARME GASULL

Foto: Jose Maria Campillo

ELS CINC DE

Compartix


Per la realització d’este reportatge, Carme Gasull i Consum entreguen 500€ a Arrels Fundació.Carme Gasull és periodista i comunicadora especialitzada en alimentació i gastronomia, una labor que compagina en premsa escrita, ràdio i televisió. A més a més, dinamitza, presenta i modera fires, jornades i congressos. Ha participat en la redacció de Nikkei (2019) i Cócteles, coctelería y bartenders (2019), volums de la col·lecció Sàpiens de la Bullipèdia; i és autora de Catalunya al paladar (Cossetània Edicions, 2006) i coautora d’Enganxat (Columna, 2023).

Ací van els seus “cinc de”:


  

PASTA

Bàsica en la dieta mediterrània i en la meua tot l’any, acustume a comprar pasta seca (espaguetis, macarrons, fideus, galets i lletres) i en prepare receptes diverses, més prompte tradicionals, calentes i fredes, de forqueta i de cullera.

  

ARRÒS

Sempre de la Denominació d’Origen Protegida del Delta de l’Ebre (Tarragona) perquè em garantix l’origen, la proximitat i la qualitat en tots els plats. I perquè quan me’l menge evoque el paisatge i els arrossos disfrutats en una zona que m’enamora.

  

PASTA DE PASTISSETS

Durant els mesos d’hivern, solem preparar i sopar pastissets. Ens agrada compartir el procés de mesclar els ingredients, omplir la pasta, tancar-la a consciència, pintar els pastissets amb ou i vigilar com es couen al forn abans d’assaborir-los.

  

LACTIS

La llet sencera, la mantega i els iogurts naturals són aliments bàsics en la meua nevera. De matí, imprescindible un café amb llet (o dos) acompanyat de torrades amb mantega i melmelada o iogurt amb fruita fresca o fruita seca.

  

SNACKS

Fer l’aperitiu és un dels nostres plaers familiars del cap de setmana. Ens encanta! Per això, al rebost no ens falten mai les papes clàssiques i amb gust de pernil (confesse que em perden), les olives farcides d’anxova i els cogombrets envinagrats.