CARMEN ASECAS

ELS CINC DE

Compartix


Per la realització d’este reportatge, Carmen Asecas i Consum entreguen 500€ a València Acull.


Actriu i model hispana estatunidenca, Carmen Asecas (Alaska, 1996) és coneguda pel seu personatge de Catalina de Luján en la sèrie de RTVE La promesa. Formada en interpretació, dansa, solfeig i cant, Carmen va nàixer a Alaska (Estats Units), lloc de naixement de son pare, i va créixer a València, lloc de naixement de sa mare. És una apassionada de la fotografia i l’art i parla anglés, castellà i valencià amb fluïdesa. Ha participat en diferents obres de teatre i recentment ha format part de l’elenc de la sèrie d’Atresplayer Premium La ruta.

Ací van els seus “cinc de”:


  

SALMÓ

Dels meus peixos preferits. M’agrada cuinat de totes les maneres, però com més m’agrada és cru. M’encanta fer tartar de salmó i afegir-li un toc de salsa de soja i picant. Plat senzill i fresc per a un sopar d’estiu, per exemple.

  

XOCOLATE

Si alguna cosa em perd és el xocolate. Concretament el xocolate negre amb ametles o amb taronja. Crec que soc d’eixe xicotet percentatge a qui li agrada el xocolate negre, sense llet i amb poc de sucre. Sempre tinc en casa una rajola de xocolate “per si de cas”. No falla.

  

LLIMA DOLÇA

Crec que per a mi la llima dolça va abans que la groga. Sempre tinc alguna llima dolça en la nevera. En gaste en les ensalades, en les salses, per a fer sucs o batuts, en el peix... M’encanta eixa frescor que dona als plats i em recorda a l’estiu. Si alguna cosa m’agrada prendre a l’estiu és un bon mojito amb molta llima dolça.

  

CAIENA

Soc fan del picant, costum que em ve de casa. Cuine molt amb caiena. Al principi solia usar-la només per a cuinar i després l’apartava, però hem apujat el nivell i ara triture una caiena en el guisat i cap a dins.

  

LLENTILLES

De xicoteta em pareixien tan avorrides..., però una vegada et fas major i t’encarregues de cuinar-te tu, ací és quan trobes a faltar el que tenies abans: un bon plat de llentilles de la iaia. Així que li vaig demanar la recepta, també la de llentilles amb arròs, i note que si sé fer-me eixos plats ja estic preparada per a tot. Em pareix un llegum fantàstic.