La carn de conill, baixa en calories i colesterol

La carn de conill és carn blanca i és una de les carns amb menys greixos que hi ha. Això fa que siga una carn magra, adequada per a totes les edats, per a portar una dieta sana, variada i equilibrada. La carn de conill és habitual en l’alimentació mediterrània i forma part de la variada gastronomia del nostre país.

els frescos

Compartix

PRODUCCIÓ Y CONSUM

Espanya és el principal país productor de carn de conill de la Unió Europea, amb 950.000 canals de conill a la setmana, seguit de França i Itàlia. Els espanyols en consumim al voltant d’1,3  kg per persona i any, mentre que els francesos i italians en mengen prop de 3 kg i més de 5 kg, respectivament.

INFORMACIÓ NUTRICIONAL

LLa carn de conill és baixa en calories, ja que suposa uns 132 kcal per cada 100 g, per la qual cosa es recomana en dietes hipocalòriques. També conté proteïnes d’alt valor biològic i tots els aminoàcids essencials per a sintetitzar estes proteïnes, fet que resulta molt apropiat per als esportistes. A més, té un contingut gras baix i un contingut baix en colesterol.

És una font excel·lent de vitamines B6 i B12, fonamentals per al sistema immunitari. Quant al contingut mineral, esta carn és baixa en sodi i alta en fòsfor. 

A més, conté importants minerals com el ferro, el zinc i el magnesi.

BENEFICIS PER A LA SALUT

•  Un consum baix de sodi contribuïx a mantindre la tensió arterial.

•  Té un alt contingut en fòsfor que, juntament amb el magnesi, són minerals importants per al manteniment dels ossos.

•  La vitamina B12, la vitamina B6 i el ferro contribuïxen a la formació de glòbuls rojos i al funcionament normal del sistema immunitari.

•  El zinc contribuïx al manteniment dels cabells, les ungles i la pell en condicions normals.

•  El seu baix contingut en calories fa que esta carn siga molt adequada per a dietes hipocalòriques.


CONSELLS DE COMPRA Y CONSERVACIÓ

LLa carn de conill està disponible durant tot l’any, tant la canal sencera, que és el format més tradicional, com en especejaments. És un tipus de carn que es pot congelar, però amb les vísceres per separat.


CONSELLS A LA CUINA

AAl forn, guisada, estofada, fregida o a la graella, la versatilitat de la carn de conill és molt variada i permet incloure-la en dinars o sopars, pel baix contingut en greixos que té.

Encara que és un carn molt saborosa per si mateixa, admet molt bé els marinats amb herbes aromàtiques. Si es cuina a la brasa o al forn, combina perfectament amb qualsevol salsa, com una vinagreta o un allioli. Però si el que es vol és un plat més tradicional, guisat o en escabetx resulta molt saborós.

A més de sencer, al mercat podem trobar carn de conill en especejaments:

Cuixes i espatles: són les parts més magres i carnoses del conill. Molt versàtils per a cuinar.

Lloms: es caracteritzen per tindre una carn tendra. En filets són fàcils de consumir, especialment per als xiquets, ja que no tenen ossos.  També es poden fer arrebossats.

• Costelles: són particularment tendres i saboroses, perfectes per a elaborar guisats i arrossos, ja que, a més, es cuinen molt ràpidament

Com a novetat, també podem trobar al mercat hamburgueses de conill, ideals per a dinars i sopars per la facilitat amb què es cuinen i el baix contingut en greixos.