Carxofes farcides de foie i beixamel

Les carxofes farcides de foie i beixamel són un plat deliciós i fàcil de fer. Prepara la recepta sense que les carxofes perden el seu color. Comencem?

hui mengem

Compartix


INGREDIENTS (per a 6 persones):

  • 6 carxofes
  • 1 cullerada de farina
  • Aigua per a la cocció
  • El suc de ½ llima
  • 100 g de foie micuit

Per a la beixamel

  • 60 g de mantega
  • 60 g de farina
  • 400 ml de llet sencera
  • Sal i pebre

ELABORACIÓ:

1. Pela les carxofes i deixa’ls el cor amb alguna fulla de més. 

2.  Perquè no s’oxiden ves posant-les en un bol amb aigua i amb unes gotes de llima.

3. Prepara una olla amb aigua bollint i afig una cullerada de sal i una altra de farina. Quan les carxofes bullen amb farina, evitem que es facen negres. 

4.  Quan l’aigua estiga bollint, afig les carxofes pelades i bull-les durant 10 min. 

5.  Passat eixe temps, ves traient les carxofes i posa-les cap per avall en una font amb paper absorbent perquè solten l’aigua. 

6.  Talla 60 grams d’una barra de mantega i afig-la a una paella. 

7.  Quan s’estiga fonent, afig 60 grams de farina i remena-ho fins a obtindre una mescla homogènia. 

8.  Afig la llet sencera i salpebra. Quan tinga la textura espessa apaga el foc. 

9.  Ara, agafa les carxofes i fes-los un buit en el centre xafant les fulles cap als costats. 

10.  Talla el bloc de foie micuit en 6 parts i introduïx-les dins de les carxofes. Pots substituir el foie per dauets de pernil salat. 

1.  Quan tingues totes les carxofes amb el farciment, passa-les a una font apta per al forn i afig la beixamel per damunt de cada carxofa. Gratina-les en el forn durant 15 minuts a 225 graus. I llestes per a degustar!


Truc: Aprofita les tiges de les carxofes per a elaborar una crema de verdures