Carxofes farcides de foie i beixamel
Les carxofes farcides de foie i beixamel són un plat deliciós i fàcil de fer. Prepara la recepta sense que les carxofes perden el seu color. Comencem?
hui mengem
Compartix
INGREDIENTS (per a 6 persones):
- 6 carxofes
- 1 cullerada de farina
- Aigua per a la cocció
- El suc de ½ llima
- 100 g de foie micuit
Per a la beixamel
- 60 g de mantega
- 60 g de farina
- 400 ml de llet sencera
- Sal i pebre
ELABORACIÓ:
1. Pela les carxofes i deixa’ls el cor amb alguna fulla de més.
2. Perquè no s’oxiden ves posant-les en un bol amb aigua i amb unes gotes de llima.
3. Prepara una olla amb aigua bollint i afig una cullerada de sal i una altra de farina. Quan les carxofes bullen amb farina, evitem que es facen negres.
4. Quan l’aigua estiga bollint, afig les carxofes pelades i bull-les durant 10 min.
5. Passat eixe temps, ves traient les carxofes i posa-les cap per avall en una font amb paper absorbent perquè solten l’aigua.
6. Talla 60 grams d’una barra de mantega i afig-la a una paella.
7. Quan s’estiga fonent, afig 60 grams de farina i remena-ho fins a obtindre una mescla homogènia.
8. Afig la llet sencera i salpebra. Quan tinga la textura espessa apaga el foc.
9. Ara, agafa les carxofes i fes-los un buit en el centre xafant les fulles cap als costats.
10. Talla el bloc de foie micuit en 6 parts i introduïx-les dins de les carxofes. Pots substituir el foie per dauets de pernil salat.
1. Quan tingues totes les carxofes amb el farciment, passa-les a una font apta per al forn i afig la beixamel per damunt de cada carxofa. Gratina-les en el forn durant 15 minuts a 225 graus. I llestes per a degustar!
Truc: Aprofita les tiges de les carxofes per a elaborar una crema de verdures