Coca de carlota casolana: una recepta molt especial per al dia de la mare  

Sorprén la mare en este dia tan especial amb una meravellosa coca casolana de carlota. No hi ha millor manera de celebrar el dia de la mare. Pren nota!

hui mengem

28 abril 2020

Compartix


El dia de la mare està a prop. T’has plantejat com sorprendràs enguany la persona que no falla mai i que sempre et dona el seu suport incondicional? En estos temps de confinament, no hi res millor que celebrar-ho amb una deliciosa coca casolana. Perquè els xicotets detalls són els que compten. Pren nota.

Com es fa la coca de carlota casolana pas a pas

Ingredients

4 ous mitjans
150 g de sucre bru
150 g de carlotes (3 unitats aprox.)
75 g d’oli d’oliva suau
150 g de farina
8 g de rent de rebosteria
Un pessic de sal
1 culleradeta de canella en pols
50 g d’avellanes torrades i trossejades


Per a la crema:

200 g de formatge cremós
125 g de sucre en pols
50 g de mantega a temperatura ambient
1 culleradeta d’essència de vainilla

Preparació

  1. Precalfa el forn a 160 °C amb calor dalt i baix.
  2. Greixa un motle redó desmuntable (d’un diàmetre d’entre 18 i 20 cm) i enfarina’l.
  3. Pela i ratlla les carlotes. Reserva-les.
  4. Bat els ous amb el sucre i el pessic de sal en un bol durant 5 minuts. Sense deixar de batre, ves incorporant-hi l’oli a poc a poc..  
  5. Després, agrega-hi la carlota i mescla-ho amb una cullera o espàtula.
  6. Incorpora-hi la farina, el rent i la canella tamisades. Remena-ho fins que la mescla estiga ben integrada.
  7. Tira-hi les avellanes partides a trossos menuts i remena-ho.
  8. Aboca la massa en el motle i cou-la al forn a 160 °C uns 40-45 minuts. Trau-la i deixa que es refrede. Quan es tempere, disposa la coca sobre una reixeta.
  9. D’altra banda, mescla tots els ingredients de la crema fins que obtingues un farciment homogeni.
  10. Per a muntar, talla la coca per la mitat, posa una capa fina de crema entre les dos parts i cobrix-la amb la resta de la crema.



I si tens Thermomix

  1. Precalfa el forn a 160 °C amb calor dalt i baix.
  2. Greixa un motle redó desmuntable (d’un diàmetre d’entre 18 i 20 cm) i enfarina’l.
  3. Pela les carlotes, talla-les a trossos grossos, fica-les en el got i programa 4 segons a velocitat 5. Posa-la en un plat i reserva-ho.
  4. Col·loca la papallona en el got i fia-hi els ous amb el sucre i un pessic de sal. Programa 5 minuts a velocitat 3.
  5. Torna a programar sense temps a velocitat 3 i ves incorporant-hi l’oli a poc a poc pel bocal.
  6. Agrega-hi la carlota ratllada i programa 10 segons a velocitat 3.
  7. Lleva la papallona. Incorpora-hi la farina, el rent i la canella i programa-ho 15 segons a velocitat 3.
  8. Aboca la massa en el motle i cuina-ho al forn a 160 °C uns 40-45 minuts. Trau-ho i deixa que es refrede. Quan es tempere, disposa la coca sobre una reixeta.
  9. D’altra banda, mescla tots els ingredients de la crema fins que obtingues un farciment homogeni.
  10. Per a muntar, talla la coca per la mitat, posa una capa fina de crema entre les dos parts i cobrix-la amb la resta de la crema.