Coca de molletes: recepta cruixent
La coca de molletes és una recepta típica d’Alacant fàcil de preparar. Ideal per a desdejunis i berenars; comença a disfrutar ja d’este plat deliciós.
hui mengem
Compartix
La coca de molletes és un producte de rebosteria típic de la província d’Alacant, ja siga per a commemorar alguna festa (com les Fogueres de sant Joan) o per a degustar-la com a esmorzar, berenar i inclús com a aperitiu durant qualsevol moment de l’any. Està feta amb aigua, oli i farina, i també és habitual incorporar un poc de vi blanc per a elaborar-la, que servix per a aromatitzar este plat i també per a enriquir-lo.
Què fa que siga tan particular la recepta de la coca de molletes? Potser l’aspecte. I és que és una coca amb una base fina cruixent que té per damunt una altra capa de massa en forma de molles, en esta ocasió més densa i blana. És clau que les molles queden esponjoses i soltes sobre la base de coca perquè la puguem reconéixer i estiguem, oficialment, davant d’una coca de molletes.
Per a fer una exquisida recepta de coca de molletes cruixent podem preparar la massa de forma casolana, o utilitzar una massa de pasta fullada. Optarem per això últim esta volta, ja que és la versió més popular, fàcil i ràpida de preparar este plat suculent. A pesar del que pareix, la coca de molletes de pa és terriblement senzilla de fer, com et demostrarem tot seguit.
Ingredients de la coca de molletes
Què necessitarem per a preparar la recepta de coca de molletes? Els ingredients següents:
- 1 làmina de pasta fullada rectangular
- 500 g de farina de blat
- 175 ml d’oli d’oliva verge extra
- 1 culleradeta de sal
- 1 cullerada sopera de vi blanc
Elaboració de la coca de molletes
Per a cuinar una recepta de coca de molletes cruixent excel·lent, hem de seguir els passos següents.
1. Primer, estirarem la làmina de pasta fullada en la safata del forn, que prèviament haurem folrat amb paper vegetal o paper de forn. Després, encendrem el forn perquè es calfe i el posarem a 180 graus centígrads amb calor tant dalt com baix.
2. Mentre el forn arriba a la temperatura que volem, preparem les molletes. Per a fer-ho, ficarem en un bol farina, oli, vi i sal i ho mesclarem tot fins que els ingredients s’integren bé. Podem començar amb una forqueta i acabar amb les mans (que és millor). Després, passarem a esmollar la massa perquè es desfaça en molletes menudes.
3. Tot seguit, afegirem les molletes ja esmollades sobre la massa de pasta fullada. La idea és que queden soltes i repartides de manera uniforme.
4. Finalment, ho ficarem al forn entre 15 i 20 minuts, o fins que observem que la superfície comença a estar daurada. Després, la traurem del forn, la deixarem uns 30 minuts, i ja estarà a punt per a menjar-se-la.
Coca de molletes amb xocolate
Podem fer coca de molletes amb xocolate? Els més fans d’este ingredient poden estar feliços, sí. La coca de molletes de pasta fullada amb xocolate és una alternativa perfectament possible, i també habitual per a donar-li un toc més a esta recepta que, a més de xocolate, també podem incorporar algun altre dolç (al gust) per a contrastar els sabors.
Per a afegir xocolate, només haurem de fondre’l abans perquè quede líquid. Després, l’escamparem per damunt de la massa de pasta fullada abans d’afegir-li les molles per damunt. D’esta manera, tindrem una coca de molletes amb xocolate, una altra opció boníssima per a disfrutar d’este plat alacantí.