Saps què és el cocooning? Eres d’eixes persones que consideren que sa casa és un refugi? Si és així, continua llegint sobre este estil de vida.

tema del mes

Compartix

Què és el cocooning?

El cocooning és un terme encunyat als anys 80 per la buscadora de tendències i consultora de màrqueting nord-americana Faith Popcorn, que ho va identificar com una tendència basada en el plaer de quedar-se en casa i que deriva en l’auge de les compres en línia, el teletreball i els plans en casa gràcies a Internet i a les noves tecnologies.

Immersos en una societat plena d’estrés, de presses i de coses canviants, la casa es convertix en un lloc de relax i pau que hem de cuidar. La tendència del cocooning ja s’estava implantant a Espanya, però molt a poc a poc, i amb l’arribada de la pandèmia, s’ha accelerat a nivells exponencials. Els espanyols hem convertit la nostra casa en la nostra destinació favorita, el nostre refugi. És una tendència en creixement, en part per consciència cívica i en part perquè hem agafat el punt a això de quedar-nos en casa, i que és molt similar al hygge, que ve de la forma de vida dels països nòrdics. 

Què té a vore el cocooningamb la decoració de ta casa?


No cal tindre unes grans estances, només se n’ha de fomentar la comoditat i la calidesa i, en este sentit, la naturalesa té un valor especial. Es tracta de transformar-la en un lloc càlid, còmode i acollidor, tant per a disfrutar en solitud com per a compartir-lo en companyia de la família i els amics. Ser seguidor d’esta tendència no vol dir ser asocial. Simplement és que traslladem dins de casa algunes de les activitats que abans féiem fora.

Per això, el cocooning necessita espais versàtils, amb mobles que ens permeten adaptar-los a les necessitats que puguem tindre, tant si és un dinar o un sopar per a dos com per a ser un bon amfitrió amb convidats

Com ho podem fer?

  • Els tèxtils són el primer que podem modificar de la casa per a fer-la més confortable: coixins, estores, mantes o cortines ens poden ajudar a crear un ambient més càlid.
  • La il·luminació és un altre dels punts importants per a crear ambients. Ens poden ajudar uns llums de sobretaula amb una llum tènue o inclús uns ciris aromàtics si volem tindre eixe plus acollidor.
  • La netedat i l’ordre són dos factors més per a aconseguir un espai còmode i funcional. Així que haurem d’identificar i tirar tot el que no necessitem.
  • Les plantes i les flors també proporcionen confort a la nostra casa i, a més, nombrosos beneficis per a la salut.
  • Però no només la decoració ens ajuda a convertir la nostra casa en un refugi: prepara música ambiental relaxada, roba còmoda, ampla i calenteta, i bon menjar casolà.

A més, este corrent ha derivat ara cap a un estil de decoració, conegut com nesting, en el qual es busquen mobles i objectes de decoració que afavorisquen el descans.